Alle har rom ingen kjenner

Klassisk barnefortelling i nyskapende form.

PRISBELØNT: Stian Hole (1969) har fått priser både ute og hjemme for bøkene om Garmann. Foto: Mette Møller/Dagbladet
PRISBELØNT: Stian Hole (1969) har fått priser både ute og hjemme for bøkene om Garmann. Foto: Mette Møller/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Stian Hole har vakt begeistring og anerkjennelse for bøkene om Garmann. Med digitale, sømløse bilder — som Hole kaller illustrasjonsteknikken !— fortsetter han fortellingen om en litt forsiktig gutt, i en litt skummel verden.

I «Garmanns hemmelighet» møter vi igjen, foruten Garmann, tvillingene Hanne og Johanne. Garmann og Johanne drister seg denne gangen av gårde alene, de får en hemmelighet sammen, og opplever en gryende forelskelse.

I bakgrunnen lurer Hanne, den ikke fullt så greie av de to tvillingene.

Mindre truende Denne tredje Garmann-boka oppleves som lysere og mindre fremmedartet. Boka taper ikke på det. De truende elementene er nedtonet, men det visuelle uttrykket er fremdeles vakkert og spennende. Det er masse å hente for den oppmerksomme seer. Perspektivet er i stadig veksling: Vi ser barna nedenfra, ovenifra, forfra og bakfra.

Særlig Garmann ser vi ofte fra siden eller bakfra. Det illustrerer fint det noe bortvendte og forsiktige ved ham. Garmann er en antihelt, som løser ting på sin egen, stille måte. Han trykker absolutt på noen knapper også hos den voksne, lille Garmann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer