Alle hersketeknikkers mor

Å være kvinne betyr å bli konstant krenket, hetset og kneblet. Er du uenig, bekrefter du bare at kvinners vitnesbyrd ikke tas på alvor.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du skal høre mye som aktiv og omstridt debattant. Det mest bisarre kom etter en tråd på min Facebook-vegg i april i fjor. Aftenpostens hadde trykket en kronikk av en førskolelærerstudent som beskrev sitt liv med menn som et seksualisert helvete. Hun ble glodd på, klådd på, ledd av, utskjelt, hetset, slått og voldtatt. Dette, mente hun, var «et helt vanlig jenteliv» i dagens Norge.

Flere enn meg reagerte på de drøye generaliseringene («Det er risikabelt å ha kontakt med menn»), mens andre mente problemet var stort og skambelagt. Det ble en livlig og nyansert facebook-diskusjon. Jeg skrev: «Mye bra kommentarer her! Ulike meninger, saklig tone, begge kjønn. En av de beste trådene om betente "kvinnesaker" på denne veggen. Så takk!» Men så var helvete løs.

Heidi Helene Sveen, feminist og samfunnsdebattant, hadde nemlig funnet fire sitater i tråden som viste at «Facebook er en pøl av hat og forakt», og at kvinner møter «enorm motvilje» og «knebles» når de forteller om overgrep. Aftenposten premierte funnet med et oppslag på fire helsider. Illustrert med et foto av mitt alter ego, Jens Pikenes, Alle Kvinners Drøm. Men det skulle bli mer surrealistisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer