«Alle jeg snakker med i det litterære liv sier at det hadde vært greit om jeg holdt hodet til Sindre Hovdenakk så lenge under vann at han sluttet å puste»

Torgrim Eggen i strupen på anmelder. Nå legger han seg paddeflat og sier at han gikk langt over streken.

FRA RETTSSAKEN: Forfatter Torgrim Eggen snakker med Eirik Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRA RETTSSAKEN: Forfatter Torgrim Eggen snakker med Eirik Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Forfatter Torgrim Eggen har måttet tåle mye kritisk oppmerksomhet etter at han kom med boka «Forbindelsen», om rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen.

VGs anmelder Sindre Hovdenakk ga boka en toer. I anmeldelsen skrev han at «Torgrim Eggens Eirik Jensen-bok er et uhemmet ukritisk partsinnlegg der klisjéene blir for mange.»

Hovdenakk trakk blant annet frem Eggens karakteristikker av de kvinnelige aktorene i saken. Eggen skriver om aktor Kristine Schilling at «Man fantaserer av og til om å se henne i lakk og lær».

Karakteristikkene av aktorene har vakt stor oppsikt: Sist gikk riksadvokat Tor-Aksel Busch ut og kritiserte dem i et innlegg i Politiforum.

- Hodet under vann

Men nå har Eggen tatt kraftig til motmæle. På en post på forfatterens åpne Facebook-side angriper han anmelderen Sindre Hovdenakk.

Han deler VGs anmeldelse, og skriver at «Skal virkelig Sindre Hovdenakk fortelle meg hvordan jeg skal bruke språket? En mann som har greid å bli 53 år uten å ha skrevet en god setning?»

Posten er kommentert en rekke ganger, og utartet i går kveld til en het debatt. En kvinne kommenterte at det var greit at Eggen «fyrer av litt» mot en anmeldelse, men at det ble for mye «drittslenging» i tråden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer