«Alle» journalister kan være i streik fra i natt

Først rammes nettavisene, så blir dørmattene og kioskstativene tomme.

(Dagbladet.no): På onsdag gikk alle NRK-journalister, og mange av deres teknikere, ut i streik. Nå risikerer du å miste også neste all annen nyhetsdekning i Norge i de neste dagene og ukene.

Mediebedriftens landsforening (MBL) og Norsk journalistlag (NJ) sitter i kveld i mekling, med formell frist klokka 24 natt til lørdag. Hvis partene ikke blir enige om en løsning vil ikke mindre enn 3550 journalister gå ut i streik.

Meklingen skal i løpet av fredag hatt en viss positiv utvikling, men partene stanger ennå mot hverandre blant annet når det gjelder pensjonsordningen for en del av journalistene i mindre medier, som er det største stridsspørsmålet.

- Det er framdrift. Det jobbes hardt og med stort alvor på begge sider, sa pressekontakt Thomas Spence i NJs forhandlingsledelse til Journalisten.no i ettermiddag.

Praktisk talt alle aviser og nettaviser blir rammet om meklingen kollapser. Se hele streikelista her.

Også Dagbladet.no vil bli rammet av en journaliststreik, men kommer tilbake med mer om resultatet av den pågående meklingen.

<B>AVISTOMT PÅ SØNDAG?:</B> VG, Dagbladet, Aftenposten og praktisk talt alle andre aviser i Norge vil bli rammet av en streik.