DEBATT

Debatt: Skatt på tips

Alle kan tape på avgift på tips

Det er en logisk brist i de nye reglene for beskatning av tips: Regjeringens krav om at det skal betales arbeidsgiveravgift for den tips som innrapporteres til skattemyndighetene.

SKATTEPLIKTG: Bartendere i Oslo har delte meninger om skattelegging av tips. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Finansminister Siv Jensen hadde mandag et innlegg på trykk i Dagbladet for å forklare arbeidstakere om hvorfor skatt og avgift er bra for dem.

Siv og jeg kan være enige om at alle bør betale sin skatt, både for egen del og for fellesgodene vi alle får, men det er en logisk brist i de nye reglene for beskatning av tips som regjeringen har innført. Trolig er det derfor stort sett alle servitører og serveringsbedrifter er misfornøyde. Jeg sikter til regjeringens krav om at det skal betales arbeidsgiveravgift for den tips som innrapporteres til skattemyndighetene.

De finanspolitiske talspersonene i regjeringspartiene har da også bedt om at regelverket for skatt på bruk av bonuspoeng og andre naturalytelser – blant annet til frivillige – skal ses på av Finansdepartementet på nytt. Jeg håper finansministeren ender opp med å revurdere både skatten på naturalytelser til de mange frivillige, og til å fjerne kravet om arbeidsgiveravgift på tips.

De aller fleste serveringsbedrifter er små, enkeltstående virksomheter. Der gjennomsnittet av norske bedrifter har en lønnsandel på 18,6 prosent av alle utgifter, har bedrifter innen overnatting og servering en andel på hele 38 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer