KOMMENTARER

S

Alle krav om å stenge Al Jazeera er helt hinsides

Den arabiske tv-kanalen er frittalende, men bare til et visst punkt.

I HARDT VÆR: Saudi-Arabia og tre andre arabiske land krever at Qatar stenger tv-kanalen Al Jazeera. Foto: AP/Scanpix NTB
I HARDT VÆR: Saudi-Arabia og tre andre arabiske land krever at Qatar stenger tv-kanalen Al Jazeera. Foto: AP/Scanpix NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

DA TV-KANALEN Al Jazeera så dagens lys i 1996, framsto den som et fyrtårn i en ellers konform, servil og ukritisk arabisk medieverden. Nå vil Saudi-Arabia og tre andre arabiske land stenge den Qatar-baserte kanalen.

Ti år etter oppstarten på arabisk begynte Al Jazeera med sendinger på engelsk. For mange av oss Midtøsten-journalister som tidligere bare hadde hatt CNN og BBC å holde seg til, ble Al Jazeera raskt et viktig supplement, CNN var til tross for politisk uavhengighet en amerikansk TV-kanal, som ikke minst når USA innledet kriger i Afghanistan og Midtøsten, tok et klart og subjektivt standpunkt. Den trauste britiske statskanalen BBC hadde det på samme måten når det gjaldt å støtte egne myndigheter og egne soldaters innsats på krigsskueplasser verden over. Da var det annerledes med Al Jazeera. Den var eid av herskerfamilien i Qatar, et lite land uten stormaktsambisjoner og uten soldater på krigseventyr verden rundt. Toppreportere fra CNN og BBC strømmet til tv-kanalen på den arabiske halvøy, vel vitende om at de kunne drive langt mer kritisk journalistikk der enn hos sine tidligere arbeidsgivere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer