SKAPER DEBATT: Marianne Aulie hisset på seg feministene da hun la ut dette bildet på Twitter. Foto: Privat
SKAPER DEBATT: Marianne Aulie hisset på seg feministene da hun la ut dette bildet på Twitter. Foto: PrivatVis mer

- Alle kvinners rett

En naken Marianne Aulie får uventet støtte.

||| (Dagbladet): Flere kjente norske kvinner har stilt opp naken eller lettkledd på glanset papir, men det er klovnekunstner Marianne Aulie som får feministene til å se rødt. Debatten tok av da Aulie i forrige uke poserte lettkledd på Twitter.

-Desperat I gårsdagens Dagbladet ble hun karakterisert som «desperat» etter å ha posert på nok et bilde, denne gangen splitter naken.

—Kanskje vi i Norge er for opptatte av hva andre folk synes om oss. Akkurat det tror jeg Aulie driter i. Hun synes det er greit å være litt frekk, sier redaktør og tidligere Miss Universe, Mona Grundt.

-Hva synes du om Aulies nakenstunt?

—For all del, det plager ikke meg. Jeg synes det er litt artig med friskuser som tør å gjøre litt andre ting enn det som er A4. Det er artig med utradisjonelle ting, så det er synd at hun får så mye pes, sier Grudt.

-Hvorfor tror du Aulie kritiseres mer enn andre som har kastet klærne?

-Hun har vel stukket rumpa si vel mye fram. Dette er jo ikke første gangen vi ser den, sier Grudt. Hun har selv posert naken i Elle, men tviler på at hun kommer til å gjøre det igjen.

-Jeg gjorde det fordi jeg syntes det var flott å kunne vise fram en gravid kvinnekropp. Jeg visste at det var mitt siste svangerskap, og jeg tror ikke at gjort hadde det hvis jeg ikke var gravid. Det var graviditeten som var min knagg, sier hun.
-Seksuell utstråling I den nye boka «Bra damer» diskuterer Karoline Krüger og 24 andre kjente norske kvinner det å være kvinne. Krüger mener Marianne Aulie framstår med personlighetstrekk som man sjelden ser hos én og samme person. Og at det er årsaken til at det blir ekstra mye oppstyr når det er hun som kler av seg.

—På den ene siden har Aulie en lys, seksuell utstråling og stiller uten truse på talkshow. På den andre siden er hun en ambisiøs, hardtarbeidende kunstner. Folk blir forvirret av dette — og da blir det mye støy, sier Krüger.

Hun vil verken kritisere eller rose Aulis nakenstunt, men ønsker en debatt om nakenhet velkommen.

—Debatten kan føre til at kvinnekampen oppnår noe spennende. Søsterfellesskapet har alltid vært kvinnekampens sterkeste kort, men det har også ført til at vi kvinner blir redde for å gjøre noe fellesskapet ikke er enig i. La oss derfor heller feire at det finnes ulike måter å gjøre ting på.
—Må akseptere det —Du tror ikke Aulie kler av seg bare for å få gratisreklame?

—Jo, selvfølgelig, men dette er ikke et spørsmål om motiv. Selv om jeg skulle ønske jeg slapp å lese om det overalt, er det alle kvinners vidunderlige rett å skaffe seg oppmerksomhet ved å kle seg nakne. Det kan godt være at Aulie mener hun har en feministisk og kunstnerisk agenda, og det må man akseptere, selv om man ikke ville gjort det samme som henne, sier Krüger.

Håndballspiller Camilla Herrem tror det norske folk er lei av å se Aulie naken.

—Hun tar jo av seg klærne hele tida, da synes jeg det er mer respekt av andre — som ikke holder inn magen på bildene, sier Herrem til Dagbladet. Da hun spilte i Sola stilte hun opp toppløs, med en ball foran brystene.

—Jeg gjorde det for at vi skulle han en annerledes reklame i klubben, det var ikke noe jeg gjorde for meg selv. Jeg angrer ikke på det, men jeg blir jo litt lei av å se det bildet.
Dagbladet lyktes ikke få kontakt med Marianne Aulie i går.

NAKEN: Tidligere Miss Universe, Mona Grudt, poserte naken i Elle da hun var gravid. Faksimile.
NAKEN: Tidligere Miss Universe, Mona Grudt, poserte naken i Elle da hun var gravid. Faksimile. Vis mer
Bergen, 20080821. TV 2 lanserer høstprogrammet.  Mona Grudt ble nummer to i fjorårets «Skal vi danse». Nå får hun en ny sjanse til å gå helt til topps når vinnerne fra alle sesongene samles til dyst.


Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet
Bergen, 20080821. TV 2 lanserer høstprogrammet. Mona Grudt ble nummer to i fjorårets «Skal vi danse». Nå får hun en ny sjanse til å gå helt til topps når vinnerne fra alle sesongene samles til dyst. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet Vis mer