Alle ler av de gamle

40-åringer ler av andre 40-åringer, ungdom ler av ungdom, og alle ler av mennesker på gamlehjem. Gårsdagens snarvisitt i norsk revy viste med all tydelighet at hver generasjon har sin egen humor som de har sin egen omgangsform.

Godt voksne mennesker lo så tårene trillet av «3 kæll i grilldress» i NRK, mens småripsen lo av de unge amatørene i «Talentiaden». Jeg er godt voksen og ler av «Raymon», men innser at Tom Sterris jakt på unge revytalenter har større potensial på lengre sikt. Og gutta i grilldress spilte på hjemmebane der «Raymon» Johannessen bare trenger å rulle med r-ane og øynene for å få folk til å gapskratte.

Buskis

Var det ikke «buskis» svenskene kalte de halvgode revyene i folkeparkene for et par tiår siden? «3 kæll i grilldress» levde opp til begrepet med gammeldags underbuksehumor og utrolig dårlige sangnumre.

Men altså med trekkplasteret «Raymon». Han har grepet på publikum også utenfor Østfold. Fordi han er Østfold som Oluf er hele Nord-Norge. Og da spiller det nesten ingen rolle om poenget bare er at «han Lars ikke har fått dott enno». Selv fikk jeg dotter i ørene da trioen sammen og hver for seg framførte sanger fra playaen. Og den som skrev programoversikten om trioens eventyrlige suksess på revyscenen kan umulig ha hørt de musikalske innslagene. De manglet både musikk og humør.

Ikke for tv

Men det var altså opptak fra den lokale revyscenen, og det blir ikke fjernsynsproduksjon hvor mye de enn forsøker. Der hadde faktisk TV2 en langt bedre kameravinkel. Også de hentet sine revyinnslag fra lokalscener, men de hadde tilløp til scenografi. Tom Sterri stiller spørsmålet om hvordan det står til med revytalenter her til lands, og de unge svarte takk, ganske bra.

Selv om de altså ræpper tekstene, og selvfølgelig etteraper forrige generasjon. Fordi de fleste unge tror at ting skal gjøres slik de selv opplevde dem som barn. Derfor er det neppe de yngste talentene som skaper den humoren hver generasjon trenger.

Men de ga oss samtidig innslaget «Stump røyken», som var proffere enn mange revynumre av profesjonelle. Og noen kommer seg ganske sikkert til scenen, i alle fall til en bar med standupkomikere. Det er ikke så mye scenetalentene det står på som tekstforfatterne, og TV2 gir i alle fall de håpefulle en mulighet. Og får til gjengjeld et ganske rimelig underholdningsprogram.