«Alle» leser Marklund

Krimdronning på boklista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - En million svensker kan skrive som Liza Marklund, uttalte forfatter Björn Ranelid for sju år siden, og startet en årelang debatt om kvaliteten på svensk krimlitteratur.

Hvorvidt Marklund skriver bra eller ikke, skal vi ikke bedømme her. Men det er nok få som klarer å selge like mange bøker som henne.

Topper lista

Hennes siste krimroman, «Livstid», topper boklista for pocketbøker for andre uka på rad. Etter at prisen på den innbundne versjonen ble halvert etter 1. mai, gjør boka også comeback på den ordinære lista.

Der ligger «Livstid» på tredjeplass, etter bøker av to andre bestselgende forfattere, Khaled Hosseinis «Tusen strålende soler» og Jo Nesbøs «Snømannen».

«Livstid» er en fortsettelse av Marklunds forrige bok, «Nobels testamente», og tar for seg både samlivsbrudd mellom hovedpersonen og mannen hennes, politidrap og en forsvunnen fireåring.

- Spennende intrige

Dagbladets anmelder Kurt Hanssen kritiserte boka for å ha for mange klisjépregede handlingstråder, da den kom ut i fjor høst. Men:

KRIMDRONNING: Liza Marklund. Foto: ANNIKEN C. MOHR
KRIMDRONNING: Liza Marklund. Foto: ANNIKEN C. MOHR Vis mer

«Så lenge hun skaper en så spennende hovedintrige som hun har gjort i «Livstid», kan man bære over med de andre svakhetene,» skrev han.

Selv er Liza Marklund godt fornøyd med eget sjangervalg.

- Jeg liker krim. Det gir meg muligheten til å si det jeg vil si, diskutere saker jeg synes er viktige og det gir meg en stor leserkrets, sa hun i et intervju med Dagbladet i fjor.

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (122 butikker), Notabene (129 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

«Alle» leser Marklund

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer