- Alle menn som møter en kvinne lurer på hvordan det er å ligge med henne

Åpenhjertig Knausgård i nytt intervju.

SNAKKER OM SEX: Karl Ove Knausgård mener menn umiddelbart lurer på hvordan det er å ligge med kvinner de møter. Foto: Fotoweb
SNAKKER OM SEX: Karl Ove Knausgård mener menn umiddelbart lurer på hvordan det er å ligge med kvinner de møter. Foto: Fotoweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kulturpodcasten til den svenske avisa Expressen snakker forfatterstjerne Karl Ove Knuasgård åpenhjertig om godhet, seksualitet og moral. 

Spesielt det Knausgård kaller skandinaviske nymoralisme vies mye plass i «60 minuter», som podkasten heter. 

Knausgård forteller at det første menn flest tenker på når de møter en kvinne, er hvordan det er å ligge med henne - og at det er noe vi bør akseptere, fremfor å skyve under teppet. 

Menn, kvinner og sex Dagbladet plasserte nettopp forfatteren, som er aller best kjent for den 3622-sider lange «Min kamp»-serien, på topp-10 lista over Kultur-Norges mektigste. 

I podcasten forteller Knausgård videre om et intervju med New York Times-kritikeren James Wood i Oslo sommeren 2014. 

- Vi snakka om kjønnsroller og så sa jeg til ham at du vet jo like godt som meg at alle menn som treffer en kvinne lurer på hvordan det er å ligge med henne, sier Knausgård og legger til:

- Det er nesten det første man tenker på.

Arendalitten forteller videre at selv om det gikk et gjisp gjennom Oslo-publikummet, kunne han aldri sagt det samme i Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer