Alle nordmenn skal nå overvåkes

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«I løpet av året skal et EU-direktiv om datalagring bli til norsk lov. Direktivet er blant annet en reaksjon på terrorbombingene i London og Madrid, og pålegger telefoni- og nettleverandører å lagre alle trafikkdata for din fasttelefoni, mobiltelefoni, IP-telefoni, e-post og internettbruk, og gjøre dem tilgjengelige for politi eller etterretning dersom du mistenkes for en alvorlig forbrytelse.

Jan Omdahl, Dagbladet «Nå er jeg lei av at Norge hele tiden må innrette seg etter Europeisk lovgivning. Foreslår at Norge innfører krav til EU om endringer av lover og lignende, slik at de får smake sin egen medisin. All logging av folks privatliv burde strengt tatt være forbudt.

Christer

«Vi som borgere blir til og med ansett som potensielle terrorister. Det kan man se og føle når man skal ut og fly innenriks her i landet, for eksempel.

Thorfin

«Orwells «1984». Noen som husker den boken?

Svein

«Til dere politikere, dere må virkelig ta dere sammen, og forby slike lover som dette. Hvis ikke bør det oppfordres til full revolusjon, for å si det slik, blant folket. Det er vi som egentlig har makten. På tide at vi bruker den aktivt nå, og ikke bare sitter og ser på at dette skjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer