Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alle nordmenn skal nå overvåkes

«I løpet av året skal et EU-direktiv om datalagring bli til norsk lov. Direktivet er blant annet en reaksjon på terrorbombingene i London og Madrid, og pålegger telefoni- og nettleverandører å lagre alle trafikkdata for din fasttelefoni, mobiltelefoni, IP-telefoni, e-post og internettbruk, og gjøre dem tilgjengelige for politi eller etterretning dersom du mistenkes for en alvorlig forbrytelse.

Jan Omdahl, Dagbladet «Nå er jeg lei av at Norge hele tiden må innrette seg etter Europeisk lovgivning. Foreslår at Norge innfører krav til EU om endringer av lover og lignende, slik at de får smake sin egen medisin. All logging av folks privatliv burde strengt tatt være forbudt.

Christer

«Vi som borgere blir til og med ansett som potensielle terrorister. Det kan man se og føle når man skal ut og fly innenriks her i landet, for eksempel.

Thorfin«Orwells «1984». Noen som husker den boken?

Svein«Til dere politikere, dere må virkelig ta dere sammen, og forby slike lover som dette. Hvis ikke bør det oppfordres til full revolusjon, for å si det slik, blant folket. Det er vi som egentlig har makten. På tide at vi bruker den aktivt nå, og ikke bare sitter og ser på at dette skjer.

Jostein«Jeg deler Dagbladets håp om en bredere debatt om direktivet i særdeleshet og personvern generelt og da ikke begrenset til de politiske kretser. Det er på tide at vi innser hvilken retning dette går mot, og at «folk flest» sier at nok er nok.

Knut Johannessen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media