Alle presidentens feil

Hvis du hører hjemme i den kategorien med mennesker som synes livet er for kort til å se politikere krangle på film, skal du likevel unne deg å se denne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mike Nichols «Presidentkandidaten» er spennende som en actionfilm, den er hentet rett ut av virkeligheten, og den har Emma Thompson i rollen som Hillary Clinton. Hvem kan ønske mer?

OK, jeg er ikke sikker på om John Travolta ville vært mitt førstevalg som presidentkandidaten Bill Clinton. Selv om livmålet stemmer og hans utstråling, med det pussig fremskutte hakepartiet, til tider minner sterkt om ekte vare. Kanskje jeg har gått for mye på kino. Javisst har han karisma, men Clinton?

For å si det som det er så har jeg lenge hatt et problem med Travolta når det gjelder lange replikker. Det er som han alltid tenker på noe annet enn det som pågår.

Men kanskje det er det som gjør ham så bra. Kanskje det er Clintons mystiske egenskap, også. En slags distraksjon, som får oss til å tro at han tenker på noe mye viktigere. En intensitet og et engasjement? Høres sprøtt ut, spør du meg.

I dag vet vi jo alle hva det er, det andre som Clinton tenker på.

Attraktiv

Thompson, derimot, feier alle av banen her som den beslutningsdyktige, klarttenkende og temperamentsfulle og attraktive kona til en uforbederlig horebukk av en presidentkandidat. Gi henne en krise, og hun løser den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer