DEBATT

Debatt: Terror

Alle religioner kan tas til inntekt for hva som helst

Terrortrusselen kan ikke møtes med enøyd frykt for jihadistisk terror.

FARLIG OVERSIMPLIFISERING: Når man forsøker å karakterisere islam som en voldelig religion i forhold til kristendommen som en fredelig religion, så øker man ensrettingen ytterligere, skriver Ervin Kohn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FARLIG OVERSIMPLIFISERING: Når man forsøker å karakterisere islam som en voldelig religion i forhold til kristendommen som en fredelig religion, så øker man ensrettingen ytterligere, skriver Ervin Kohn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Lege Stig Frøland avlegger meg en visitt i Dagbladet 26.6. Han angriper min kronikk i samme 12.6. Mitt budskap var å advare mot å være enøyd i vår terrorfrykt. Vi må være oppmerksom på at de ekstreme på alle sider truer de liberale demokratier. Ved å fokusere ene og alene på terroren fra muslimske jihadister vil vi kunne få et blindfelt mot andre ekstreme krefter. Ved å underbygge terrorfrykten for jihadister med at islam er en voldelig religion tegner man en slags naturlig uunngåelighet og forer hatet mot islam. Dette gjør samfunnet mer enøyd. Når man forsøker å karakterisere islam som en voldelig religion i forhold til kristendommen som en fredelig religion, så øker man ensrettingen ytterligere.

En slik sammenligning er også historieløs og uærlig. Alle religioner kan tas til inntekt for hva som helst. Da korsfarerne red gjennom Europa og slaktet jødiske samfunn for fote på vei til Jerusalem, så var det med korset på brystet.

Når kristne grupper dreper abortleger så er disse overbeviste kristne som tror de gjør noe godt og kristent. Når KKK setter fyr på sine kors, er det for å oppildne og inspirere medlemmene og søke guds legitimitet. Akkurat slik serbere som drepte muslimer i Bosnia og Kosovo, gjerne regnet seg som kristne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer