Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Alle» så Bruce

Over 1,1 millioner nordmenn fulgte den nasjonale minnekonserten på tv søndag kveld.

Over 1,1 millioner nordmenn fulgte den nasjonale minnekonserten på fjernsyn søndag kveld.

Det tilsier at rundt 75 prosent av alle som så fjernsyn søndag kveld, så minnekonserten, ifølge NRK.

ROSER:  60 000 publikummere samlet seg på Rådhusplassen søndag kveld. De hadde tatt med seg tusenvis av roser som de løftet mot himmelen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ROSER: 60 000 publikummere samlet seg på Rådhusplassen søndag kveld. De hadde tatt med seg tusenvis av roser som de løftet mot himmelen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Til sammenligning hadde det mest sette TV-programmet fjor, finalen i håndball-EM for kvinner, over 1,6 millioner TV-seere, mens mange av suksessprogrammene i serien «Nytt på nytt» på NRK1 hadde seertall på rundt 1,3 til 1,4 millioner seere, ifølge TNS Gallup.

Minnekonserten ble vist parallelt på NRK1, TV 2 og TVNorge. Tall på over én million seere er imidlertid uvanlig høyt midt i fellesferien, en tid da mange er på ferie og få ser på fjernsyn, ifølge statskanalen.

DEL AV MINNEKONSERTEN:  Bruce Springsteen og Steven Van Zandt var en del av minnekonserten søndag kveld. På slutten av konserten framførte de «We Shall Overcome» for 60 000 frammøtte publikummere og over en million tv-seere.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DEL AV MINNEKONSERTEN: Bruce Springsteen og Steven Van Zandt var en del av minnekonserten søndag kveld. På slutten av konserten framførte de «We Shall Overcome» for 60 000 frammøtte publikummere og over en million tv-seere. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Jeg syns det er flott at hele landet kunne ta del i dette. Konserten på Rådhusplassen var en markering der mange trosset vind og regn. At så mange også tok del hjemmefra er flott, sier prosjektleder Stig Karlsen i NRK Underholdning.

Selv om de tre kanalene sendte akkurat de samme bildene, valgte 60 prosent av TV-seerne å se konserten på NRK. 14 prosent så konserten på TV 2 og 1 prosent på TVNorge.

SANG:  Øyvind «Vinni» Sauvik og Halvdan Sivertsen sang «Sommerfugl i vinterland». Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SANG: Øyvind «Vinni» Sauvik og Halvdan Sivertsen sang «Sommerfugl i vinterland». Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media