Filmfestivalen i Cannes

- Alle sier at det har blitt så mye bedre. Det stemmer ikke

Nicole Kidman mener for få kvinnelige regissører slipper til.

COPPOLA: Sofia Coppola byr på et drama basert på Thomas Cullinans novelle. Handlingen finner sted under på en internatskole for jenter, under borgerkrigen. Video: Universal Pictures UK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet): - Som kvinner må vi støtte kvinnelige regissører, sier Nicole Kidman.

Skuespilleren, som spiller i hele fire filmer og serier på det offisielle programmet under filmfestivalen i Cannes, benyttet anledningen til å promotere kvinnelige regissører. To av de fire prosjektene, «The Beguiled» og den nye sesongen av «Top of the Lake», er skapt av kvinner: Sofia Coppola og Jane Campion.

- For få kvinner

- I fjor ble det laget 4000 tv-episoder, og bare 183 av dem ble regissert av kvinner, sier Kidman.

- Det sier alt. Forhåpentligvis vil det forandre seg over tid. Men alle sier at det har blitt så mye bedre, og det stemmer ikke.

I borgerkrigsdramaet «The Beguiled» spiller Kidman bestyreren for en jenteskole som får en ny utfordring å hanskes med når de tar seg av en såret soldat, spilt av Colin Farrell. Kidmans bestyrer viser seg ikke å sky noen midler når det gjelder å holde gjesten under kontroll.

- Hun beskytter disse jentene i en vanskelig tid, sier Kidman om rollen.

- Og de overlever. Hun vil at de skal være kapable mennesker når krigen er over. Hun er religiøs og vil at de skal ha et moralsk kompass.

Oppturer og nedturer

Hun vil ikke uten videre være med på å nevne sin største profesjonelle skuffelse.

- Noen ganger lykkes du og noen ganger ikke, sier hun.

- Slik er det bare. Det er det jeg prøver å si til barna mine. Det betyr ikke at jeg ikke kan ha sterke følelser og gråte når noe ikke går. Men når du overgir deg til noe sånt som dette, så er det en reise med oppturer og nedturer, og du må vite at du kommer til å lære av alt sammen, og ha nysgjerrighet og vilje til å fortsette. Dersom vi visste hvordan det ville gå med alt vi prøvde oss på, ville det være enkelt å si ja. Slik er det ikke. Men om jeg ikke var villig til å prøve, ville jeg jo bare bli sittende hjemme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer