- Alle som skriver brutale tekster i kjølvannet av 22. juli bør tenke seg om

NRK ville uansett ikke droppet de «venstreorienterte voldsromantikerne» i Karpe Diem fra minnekonserten.

RAPPER OM FPU OG CARL I. HAGEN: FpU mener at NRK ikke burde invitert Karpe Diem til 22. juli-minnekonserten på grunn av tekster om å tenne på og brenne medlemmer av ungdomspartiet. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
RAPPER OM FPU OG CARL I. HAGEN: FpU mener at NRK ikke burde invitert Karpe Diem til 22. juli-minnekonserten på grunn av tekster om å tenne på og brenne medlemmer av ungdomspartiet. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag for to uker siden sto Chirag Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid i Karpe Diem på scenen sammen med blant andre Bruce Springsteen og Bjørn Eidsvåg under minnekonserten for 22. juli-ofrene.

At den populære hiphop-duoen var en del av denne markeringen, har fått sentralstyremedlem Christer Kjølstad i Fremskrittpartiets Ungdom til å reagere.«Karpe Diem framstiller seg selv som Gandhi, men minner kanskje mer om mulla Krekar. Mulla Krekar oppfordret til drap på Erna Solberg, Karpe Diem oppfordret til drap på Carl I. Hagen. Mulla Krekar oppfordrer til å drepe amerikanere, mens Magdi og Chirag i Karpe Diem rapper om å brenne FpU-medlemmer», skriver han i et debattinnlegg i dagens utgave av Dagbladet.

- Burde tenkt seg om Tekstene Kjølstad refererer til i innlegget finner man i låtene «Ok» og «Kunsten å være inder», gitt ut henholdsvis i 2008 og 2004.

- Jeg har i utgangspunktet ikke noe problem med at folk sparker til alle kanter, men hovedproblemet her er at det ikke er spesielt heldig at Karpe Diem opptrer på en 22. juli-minnemarkering når de selv har oppfordret til tortur og drap på sine politiske motstandere. NRK burde ha tenkt seg om to ganger på forhånd før de lot dem opptre på Rådhusplassen, sier Kjølstad til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer