Krise i tv-bransjen:

- Alle steiner snus

Produksjonsselskapet bak seerfavoritter som «Skal vi danse» og «Mesternes mester» sliter med å få tak i folk.

DANSE-TV: Nordisk Banijay produserer blant annet «Skal vi danse». Her er Aleksander Hetland og Jørgine Vasstrand i finalen i 2019. Foto: Espen Solli / TV 2
DANSE-TV: Nordisk Banijay produserer blant annet «Skal vi danse». Her er Aleksander Hetland og Jørgine Vasstrand i finalen i 2019. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere store produksjonsselskap i Norge sliter med bemanningen. Administrerende direktør Erlend Hernø Røeggen i Nordisk Banijay sier at de gjør alt for å få folk til bransjen. Selskapet produserer flere store realityfavoritter som «Mesternes mester», «71 grader nord», «Ex on The Beach» og ikke minst «Skal vi danse» på TV 2 - som ble sparket i gang i «all stars»-drakt denne helga.

Særlig i etterarbeidet trengs det folk nå, ifølge Røeggen - noe som går ut over realityproduksjonene. Dette er serier som ofte trenger mye redigering i etterkant.

- Alle steiner snus. Vi forsøker å jobbe med våre egne produksjonsplaner, vi «skolerer» internt og ringer gamle ringrever. Vi har startet et rekrutteringsløp sammen med Produsentforeningen i Virke og tv-kanalene. Vi forsøker også å påvirke kanalenes beslutninger, slik at vi får spredt produksjonene bedre utover året, sier han til Dagbladet.

- En jobb å gjøre

Han opplever også at dyktige fagfolk forsvinner ut av bransjen til innholdsproduksjon for firmaer som tilbyr fristende lønninger. I tillegg peker han på dårlig trøkk på rekruttering inn til medieskolene som en årsak til bemanningsproblemene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer