«Alle» stiller for Medaas

BERGEN (Dagbladet): Kjendis-Norge og bergenserne slår ring om Ivar Medaas, som åpent har fortalt om sine økonomiske problemer etter at han fikk slag og ble ufør. - Det har vært en enorm interesse for en støttekonsert og nå håper vi å fylle både Grieghallen og utestedet Banco Rotto i Bergen 14. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sier musikeren Helge Nilsen som er en av pådriverne for å samle inn mest mulig penger til trubaduren fra Lindås nord for Bergen. Telefonen har nesten ikke stått hos Nilsen etter at tiltaket ble kjent i bergenspressen.

Herborg Kråkevik, Kenneth Sivertsen, Ole Paus, Dizzie Tunes, Kari Bremnes, Tor Endresen, Rune Larsen, Helge Jordal, Jan Eggum, TV-aktuelle Marit Voldsæter, Elisabeth Moberg og Kjersti Berge, Salhusvinskvetten og Mari Bjørgan er blant dem som har sagt seg positive til å stille på støttekonserten dersom de ikke er låst til andre oppgaver denne kvelden.

- Dæven og! utbryter Mari Bjørgan når hun hører at støttekonserten er lagt til 14. mai.

Unikt menneske

- Jeg vil så gjerne stille opp for Ivar, men denne kvelden er jeg i Strømstad. Vil prøve å gjøre noe for ham likevel. Jeg vil Ivar så vel, forsikrer revystjernen. Hun debuterte som revyartist sammen med Ivar Medaas på ABC-teatret i 1979.
- Han var med og la grunnlaget for min karriere. I løpet av den perioden vi opptrådte sammen ble jeg både separert og syk. Han passet på meg og ga meg gode råd. Jeg lærte Ivar å kjenne som et intelligent og filosofisk menneske. Han er unik, fastslår Bjørgan.

Foruten artistkolleger har både flyselskaper, hoteller og det bergenske næringsliv sagt seg villige til å være sponsorer.

- Når bergenserne føler for noe, er det ingen grenser for i hvor stor grad de stiller opp. Jeg har også fått henvendelse fra en barnehage som vil framføre Ivars store slager «Dar kjem dampen».

Varmer

- Dette blir nesten for voldsomt, sier hovedpersonen sjøl, Ivar Medaas, til Dagbladet. Men han medgir at han må ha gjort et visst inntrykk når kolleger stiller opp på denne måten.
- Det varmer, sier han, men gisper når han hører at Grieghallen må tas i bruk. I løpet av året er han plateaktuell med dobbelt-cd-en «Medaas 40 Beste».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer