Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Alle stjeler

Håkan Hellstrøm har nok en gang blitt anklaget for låttjuveri. I følge ham selv er det akkurat slik det bør være.

-  Jeg gjør hva som helst for å lage god musikk. Noen ganger må man stjele litt for at melodiene skal nå nye høyder, mener Håkan Hellstrøm.

Tidligere har den svenske poptrubaduren blitt anklaget for blant annet å ha stjålet tekster fra Morrissey og melodier fra Andrew Lloyd Webber. For to uker siden avslørte en svensk internettside at Håkans nye singel «En midsommarnattsdröm» inneholder tekstfragmenter fra Blue Öyster Cults «Dominance and Submission». Selv tar ikke Håkan kritikken så tungt.

Driver musikken videre

-  Alle musikere stjeler fra andre. Det er det som driver musikken videre, mener han.

Håkan er i Norge for å å promotere sitt tredje album. «Et kolikbarns bekännelser» ble sluppet i går. Det er nesten tre år siden sist.

-  Det er litt pompøst å si at man blør ut en plate, men man skal alltid gjøre sitt ytterste. Det er jo ikke så mange som får sjansen til å gi ut musikken sin, sier Håkan.

Utslitt

I et intervju med svenske Aftonbladet tidligere i år hevdet Håkan at han var utslitt, utbrent og lei. Han måtte stikke av fra Sverige og dro alene på ferie til Lanzarote.

 LIKER TULIPANER:  «Jeg tror jeg tar en tulipan og legger den i brystlomma», sier Håkan Hellström. «Nei, vent. Jeg tror jeg tar to!» Foto: Hans A. Vedlog
LIKER TULIPANER: «Jeg tror jeg tar en tulipan og legger den i brystlomma», sier Håkan Hellström. «Nei, vent. Jeg tror jeg tar to!» Foto: Hans A. Vedlog Vis mer

-  Selvfølgelig var jeg utslitt. Man skal jo være utslitt, hvis ikke har man ikke gitt alt. Etter hver plateinnspilling føler jeg meg helt tom, men det viktigste er at plata blir bra, mener han.

-  Dessuten går det over ganske fort og da er det på\'n igjen.

-  I et tidligere intervju med Dagbladet hevdet du at du er en looser. Føler du deg slik nå?

-  Sa jeg virkelig det? Herregud! Jeg hadde jo platekontrakt og greier. Men jeg tror jeg mente det slik at man er den man er, uansett om man selger plater eller ikke. Jeg føler meg fortsatt som en litt mislykket, hengslete 17-åring som ikke har noen suksess med damer. Derfor er hver plate en hevn. En hevn mot de som ikke trodde jeg kunne klare det.