- Alle tror at du reiser for å finne deg ei billig barjente

Parene fra «Thaifjord» tilbake på skjermen i kveld.

VINTERKALDT: Både Geir Bjørndal Srisoi (43) og kona Naruelmol Srisoi (24) har lyst til å flytte til Thailand en gang i framtida. Inntil videre trives både de og dattera Mali i Norge.
Geir Bjørndal Srisoi, Naruelmol Sriso
datteren Mali. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VINTERKALDT: Både Geir Bjørndal Srisoi (43) og kona Naruelmol Srisoi (24) har lyst til å flytte til Thailand en gang i framtida. Inntil videre trives både de og dattera Mali i Norge. Geir Bjørndal Srisoi, Naruelmol Sriso datteren Mali. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Det skulle være en overraskelse. Jeg tok på meg alt av overtid for å få råd til billettene. Hun fikk flybilletten på bryllupsdagen vår, sier Geir Bjørndal Srisoi.

- Jeg begynte å gråte, sier Naruelmol Srisoi og nikker.

Geir jobber som varebilsjåfør, men har trappet ned på arbeidet etter at han fikk to hjerteinfarkt i september i fjor. Kona bekymret seg over at han jobbet så mye, men visste ikke at det var for at hun skulle få besøke familien i hjemlandet.

Tilbake på skjermen Paret møttes da Geir var på ferie i Thailand i 2007. Nå er de en del av TVNorge-serien «Et lite stykke Thailand», som har sesongpremiere i kveld.

- Hun jobbet i en massasjebutikk som jeg og kameraten min besøkte flere ganger.

- Jeg trodde han var homofil siden han kom sammen med en annen mann, sier kona og ler.

Bekymret familie De to fant tonen, og i januar 2008 reiste Naruelmol på norgesbesøk for første gang. Nå er de gift og har datteren Mali som fyller to år i april.

- Familien min var litt bekymret over at jeg giftet meg med en fra Europa, men nå har de blitt kjent med ham og ser hvor mye han bryr seg om meg og familien min. Det vet at jeg hadde flyttet hjem hvis jeg ikke hadde hatt det bra i Norge, sier Naruelmol.

- Jeg kjørte motorsykkel og hadde ikke hår på hodet så jeg kunne nesten framstå som en kriminell, humrer Geir.

Også han fikk blandede reaksjoner på ekteskapet med Naruelmol.

Møtte fordommer - Alle tror at du reiser for å finne deg en billig barjente som du omtrent stuer inn på kjøkkenet. De blir nok sjokkert over å se at det ikke stemmer. Noen av vennene mine har forsvunnet, mens andre står meg nærmere i dag, familien min støttet meg også fult ut, forteller Geir som har tre barn fra før.

Vestlandsbygda Tresfjord fikk kallenavnet «Thaifjord» etter at mange av bygdas ungkarer fikk seg koner fra Thailand. I andre sesong av serien møter vi seks par fra Møre og Romsdal. Geir og kona bor i Ålesund og fulgte begge med på første sesong av serien.

- For oss var det veldig lærerikt å se hva andre flerkulturelle par gjennomgikk. Vi håper å kunne bekjempe noen fordommer og hjelpe andre i samme situasjon som oss, sier Geir.

I kveld skal ekteparet på premierefest sammen med inkluderingsminister Tora Aasland, men om seks år håper de å være bosatt i Thailand.