Alle vil ha Fomlesen

Mange vil delta i arbeidet med å lage kinofilm av Lars Viks moromann Fritjof Fomlesen. Men NRK har hoppet av suksessen de selv skapte.

Filmprodusent Aage Aaberge er nå i ferd med å forhandle ferdig en kontrakt om verdensomspennede salgsrettigheter til den kommende kinofilmen «Fomlesen i kattepine».

Det betyr ikke at filmen blir solgt over hele verden, men at store selskaper som Buena Vista og Svensk Filmindustri gjerne vil ha salgsrettighetene, er et godt tegn.

Stor interesse

- Vi har opplevd en utrolig stor interesse fra filmdistributører, sier Aaberge.

Merkelig nok er NRK en av de som har sagt et klart nei til å være med på kinofilmen. Merkelig, fordi NRK har mye av æren for at Fomlesen allerede er en suksess. Serien om ham fra barne-TV er solgt til blant annet USA, Kina, Japan og Spania under navnet «Mister Fumblebody».

Aaberge har derimot fått ja fra TV2, og NRKs argeste konkurrent har nå investert i filmprosjektet og har rettighetene til TV-visning av filmen i Norge.

- Jeg hadde gjerne sett at det var NRK som var med, sier Bente Sagplads i NRK Aktivum.

26 millioner

De har blant annet salg av filmer og TV-programmer som oppgave og ønsker seg kinofilmen om Fomlesen i sin portefølje. Men sjansen for det er liten når NRK ikke er med på produksjonen.

«Fomlesen i kattepine» tas opp i Tsjekkia neste år, med Lars Vik i hovedrollen og Petter A. Fastvold som regissør. Filmen koster 26 millioner kroner.