Alle vil ha Marit

Marit Andreassen (34) går fra stjernerollen som Sally Bowles til ny jobb på ærverdige Nationaltheatret. Men først skal hun spille 40 ekstraforestillinger av «Cabaret» på Oslo Nye Teater - til langt utpå vinteren neste år.

- Jobbtilbudet kom før «Cabaret». Det føles litt rart å slutte på Oslo Nye når vi opplever en slik suksess. Men jeg vet ikke om en eneste skuespiller som ville sagt nei til National, sier Marit Andreassen, som opplever en av de beste ukene i hele sin karriere. På «Cabaret»-premieren fredag sang hun seg rett inn i hjertene på kritikere og publikum, mandag undertegnet hun sin nye treårige arbeidskontrakt.

- Jeg skal spille ferdig «Cabaret» på kveldstid, samtidig som vi spiller inn 12 nye episoder av «Nr. 13» for NRK på dagtid i januar, februar og mars. I mai begynner jeg på National. Jeg må visst leve sunt heretter, ler hun.

Pynter på tall

Sentralbordet i Oslo Nyes billettluke har vært sprengt etter knallpremieren på «Cabaret». Publikum reagerte spontant da musikalen fikk toppkritikker og seks på terningen i både Dagbladet og VG.

Oppsetningen skulle etter planen vært tatt av plakaten 20. januar, men spilleperioden blir nå forlenget til ut i mars.

- Vi spiller så lenge folk vil se forestillingen. Det er utsolgt enkelte dager, men ennå billetter å få. Det gamle telefonsystemet vårt bryter stadig sammen, og folk står i kø foran lukene, sier Kjetil Bang-Hansen fornøyd.

Teatersjefen tillater seg en aldri så liten mental pust i bakken etter krisehøsten med oppsigelser og 13 millioner i underskudd.

- Fulle hus på «Cabaret» vil pynte på de røde tallene for 2000, men berger ikke situasjonen, understreker han.

NY JOBB: Marit Andreassen begynner på Nationaltheateret når hun er ferdig med stjernerollen som Sally Bowles i «Cabaret».