Alle vil ha Marit

Marit Andreassen (34) går fra stjernerollen som Sally Bowles til ny jobb på ærverdige Nationaltheatret. Men først skal hun spille 40 ekstraforestillinger av «Cabaret» på Oslo Nye Teater - til langt utpå vinteren neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jobbtilbudet kom før «Cabaret». Det føles litt rart å slutte på Oslo Nye når vi opplever en slik suksess. Men jeg vet ikke om en eneste skuespiller som ville sagt nei til National, sier Marit Andreassen, som opplever en av de beste ukene i hele sin karriere. På «Cabaret»-premieren fredag sang hun seg rett inn i hjertene på kritikere og publikum, mandag undertegnet hun sin nye treårige arbeidskontrakt.

- Jeg skal spille ferdig «Cabaret» på kveldstid, samtidig som vi spiller inn 12 nye episoder av «Nr. 13» for NRK på dagtid i januar, februar og mars. I mai begynner jeg på National. Jeg må visst leve sunt heretter, ler hun.

Pynter på tall

Sentralbordet i Oslo Nyes billettluke har vært sprengt etter knallpremieren på «Cabaret». Publikum reagerte spontant da musikalen fikk toppkritikker og seks på terningen i både Dagbladet og VG.

Oppsetningen skulle etter planen vært tatt av plakaten 20. januar, men spilleperioden blir nå forlenget til ut i mars.

- Vi spiller så lenge folk vil se forestillingen. Det er utsolgt enkelte dager, men ennå billetter å få. Det gamle telefonsystemet vårt bryter stadig sammen, og folk står i kø foran lukene, sier Kjetil Bang-Hansen fornøyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer