Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alle vil ha Silje

Silje Nergaards suksess-cd «Port Of Call» er i ferd med å åpne dører for jenta som vendte «hjem» til jazzen. Et 20-tall land ønsker utgivelse. I høst lanseres Silje i Tyskland, Nederland og Østerrike, og på nyåret står England og Frankrike for tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har vært i Tyskland to ganger allerede, og skal dit på en ti dagers turné i november. Tv, storbyer og festivaler, sier Silje, som tar med seg sin faste kvartett pluss den svenske saksofonisten Magnus Lindberg på turen.

- Hadde du utlandet i tankene da du planla jazz-comebacket dit?

- Jeg har alltid tenkt internasjonalt, men har brukt en god del år på å finne meg sjøl musikalsk. Det har vært et sammensurium inne i hodet mitt, selv om jeg som utøver har forsøkt å gjøre det som har virket riktig for meg til enhver tid. Men etter at jeg ble mor og fikk ro til å tenke meg litt om, skjønte jeg at jeg er for leken og impulsiv til å passe inn i trange musikalske rammer. Dermed hoppet jeg over til den musikken jeg alltid har følt meg mest hjemme i, uten at jeg helt kan si hvorfor det tok meg så lang tid å komme dit.

- Respekt for sjangeren, kanskje?

- Jeg er iallfall veldig ydmyk overfor musikkformen, men føler også at jeg er blitt friere og tryggere, selv om jeg egentlig bare så vidt har begynt. Jeg synger annerledes nå enn da vi lagde platen, sier Silje, som har mektige Universal i ryggen når utlandet nå skal erobres. Wulf Müller, London-basert toppsjef for jazz og klassisk i det multinasjonale konsernet, har stor tro på Silje.

- Mange land vil gjerne utgi «Port Of Call». Men vi velger å gå rolig og grundig fram og sørge for at Silje kan være til stede og delta i lanseringen med konserter, intervjuer, radio, tv og så videre.

INTERNASJONAL: Etter et halvår fullt av festivalsuksesser og nærmere 20000 solgte eksemplarer av «Port Of Call» her hjemme, står Silje Nergaard foran full internasjonal lansering. Foto: SCANPIX