Alle vil jobbe med Vår

Vår Staude trenger flere kolleger, og over 1000 mennesker med tro på TV2s framtid har søkt på 15 stillinger i kanalens nyhetsredaksjon. Vår selv har mottatt haugevis med postkort og telefoner.

- Mange tror visst at det er jeg som er sjefen i TV2, ler Vår.

TV2 har gått nye veier for å skaffe folk. Istedenfor å annonsere i aviser og fagblader bruker de Vår Staude som trekkplaster. Hun har ønsket seg nye kolleger både på skjermen og på TV2s hjemmesider på internettet.

- Responsen er helt vanvittig. Vi må jo bruke de mulighetene vi har for å profilere kanalen, og denne originale stillingsannonsen fungerte tydeligvis, sier Vår.
Men mange har misforstått og sendt søknadene direkte til henne istedenfor til personalavdelingen.

- Studenter og lærere er i flertall blant de brevene og telefonene jeg har fått. Men det har vært ok og ingen belastning, forsikrer Vår, som ikke blir nervøs av den pågående konsesjons-debatten:

- Jeg er ikke så veldig redd for at konsesjonen til TV2 ikke blir fornyet. Men jeg vil ikke uttale meg om TV2 har for lite barneprogrammer, samisk stoff, kultur og så videre. Jobben min er i nyhetsredaksjonen og vi får ta ansvaret for vår bit.

Kos med Malin

Nå har hun endelig ferie, og slapper av hjemme på Røa sammen med datteren Malin (1). Når Malin tar seg en lur sitter Vår på det lyse kjøkkenet med kaffekoppen sin og planlegger en fjelltur med venninnegjengen.

- Til høsten skal Nils Gunnar Lie og jeg alternere som nyhetsankere hver vår uke. Da får både bokmål- og nynorskfolket sitt, ler hun.
Begge har foreløpig inngått en ettårig avtale om ankerjobben.

For Vår betyr det mer pendling med Malin.

- Det fungerer over all forventning. Jeg var skeptisk i begynnelsen, for man får jo høre så mye rart. Når vi er i Bergen har hun dagmamma, og det går veldig fint.

Vår får stadig jobbtilbud, men trives altfor godt i TV2 til å ønske seg noen forandring.

Overveldet

TV2s informasjonssjef Rune Indrøy er også overveldet over responsen på stillingsannonsene.

- Helt vanvittig. Vi skal begynne å lage nyheter for TVNorge, og derfor må vi utvide staben.