KUTTER 70 ÅRSVERK: Aller Norge, som blant annet gir ut Se og Hør og Allers, kutter nå 70 årsverk. Her et bilde av fasaden i Stenersgata 2. Foto: TORBJØRN GRØNNING
KUTTER 70 ÅRSVERK: Aller Norge, som blant annet gir ut Se og Hør og Allers, kutter nå 70 årsverk. Her et bilde av fasaden i Stenersgata 2. Foto: TORBJØRN GRØNNINGVis mer

Aller kutter 70 årsverk

Skylder på finanskrisa.

(Dagbladet.no): Aller Norge gikk i januar ut og opplyste at de måtte spare mellom 110 og 130 millioner kroner.

Nå er det klart at Aller vil kutte 70 årsverk, melder Journalisten.no. Aller Internett, som er et eget selskap, er ikke inkludert i dette tallet.

Aller Norge eier blader som Se og Hør, Allers, KK, Henne og Cosmopolitan. De ansatte ble informert om kuttene i et allmøte i dag. Årsaken til kuttene skal være den usikre situasjonen i finansmarkedet, skriver Journalisten.

Sluttpakker
Administrerende direktør i Aller, Roger Hansen, har vært opptatt med det interne allmøtet i dag og har derfor ikke kunnet kommentere situasjonen, opplyser hans assistent Kitti Stensrup overfor Dagbladet.no

- Vi har i dag gått ut med et tilbud om sluttpakker og gavepensjon i forbindelse med AFP som alle ansatte får anledning til å søke på. I løpet av april måned skal vi være ferdig med den individuelle behandlingen. Vårt mål er fremdeles å forsøke å unngå oppsigelser og at nedbemanningen skjer via frivillighet, sier Roger Hansen i en pressemelding.

- Bekymret
Også klubbleder Ingunn Nordli er foreløpig opptatt i møter. Hun sa tidligere i dag til Journalisten at dette var en alvorlig prosess, men ville ikke kommentere det hele ytterligere.

- Redaksjonsklubben er inneforstått med at vi må gjøre omfattende endringer i organisasjonen for å ruste oss for fremtiden.  Vi har vært inkludert i diskusjonene om sluttpakker og nedbemanningstiltak. Vi er enige i frivillige sluttpakker og andre frivillige nedbemanningstiltak, men sier nei til oppsigelser og styrte sluttpakker, sier Nordli i pressemeldingen.

- I den videre prosessen vil vi ivareta våre medlemmers interesser. Vårt hovedfokus blir å sikre arbeidsplasser og unngå oppsigelser. Vi er bekymret for situasjonen og eiernes krav til positive bunnlinjer i en vanskelig tid for mediebransjen. Så langt har vi hatt en åpen dialog med ledelsen, sier Nordli videre.

Legger ikke ned
Det lykkes ikke Dagbladet.no å få noen kommentar fra redaktørene i Se og Hør, Allers, Cosmo, KK, Autofil og Henne

Konstituert sjefredaktør i D!, Geir Lilleberg at bladet «ikke påvirkes ikke på noen annen måte enn at vi er med i den store prosessen»

- Det blir ingen nedleggelse av bladet, om det er det du lurer på.

- Reduseres bemanningen?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Lilleberg.

I oktober i fjor ble Se og Hør Forlaget, Allers Familie-Journal og Aller Spesialmedia fusjonert med morsselskapet Norsk Aller. Det nye selskapet, Aller Norge, har totalt 680 ansatte og en omsetning på rundt 1,4 milliarder kroner.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.