Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Allerede publikumssuksess

TROMSØ (Dagbladet): Allerede før den offisielle åpningen i går kveld var filmfestivalen i Tromsø en gedigen publikumssuksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var da solgt over 20000 kinobilletter. Det betyr inntekter på over én million kroner, et tall festivalen ikke nådde før den var over i fjor. I år er det et spesielt fokus på finske filmer under festivalen, gårsdagens åpningsfilm var «Elva» av Jarmo Lampela.

Filmfestivalen i Tromsø slår sine egne salgsrekorder hvert år, og årets festival er ikke noe unntak. Dette til tross for at byen bare har tre kinosaler.

Nå har da også byens politikere endelig bestemt seg for å bygge ny kino; et sekssalers palass med plass til over tusen tilskuere skal stå ferdig i 2004. I motsetning til andre store byer foretar Tromsø kinoutbyggingen i kommunal regi.

- Tromsø kino har aldri ligget kommunen til byrde, men tvert imot gått med store overskudd, sier kinoens styreleder Kåre Sørensen.

Hele Norges coronakart