Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Allison Moorer

Sterkt og helstøpt rootsalbum.

CD: Allison Moorer (født 1972) er lillesøsteren til Shelby Lynne. Faren var en svoren countryfan, men ikke helt stabil. I 1985 var begge søstrene til stede da han først drepte kona og deretter seg selv i barndomshjemmet i Alabama. Fire år eldre Shelby dro til Nashville, og Allison fulgte etter. Dette er hennes åttende album siden 1998.

Moorer har valgt til dels kjente låter og makter å tolke dem personlig; både countryklassikeren «Ring of Fire», Joni Mitchells «Both Sides Now», den hardtslående «Dancing Barefoot», skrevet av bl.a. Patti Smith, og bluesballader som Nina Simones «Sugar in My Bowl» og Mo Raineys «Daddy, Goodbye Blues» – med ektemannen Steve Earle på gitar. Kanskje aller sterkest: Julie Millers «Orphan Train». Variert, men dyptloddende og innsiktsfullt. Moorer synger med dvelende, smertefull innlevelse, på en suverent arrangert CD.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media