Allsang-kongen

Garth Brooks har både satt country på verdenskartet og vært sterkt delaktig i en utvanning av countrybegrepet. Og - gud bedre for en liveartist han er.

Det skader ikke at Brooks er både patriot, troende, sympatisk, sjarmerende og superkommersiell, ved siden av at han faktisk også er en utmerket vokalist.

Sånt blir man helt av i USA, der denne doble liveplata solgte én million eksemplarer på én uke. Brooks har hatt en eventyrlig suksess med sin blanding av country, pop og rock, og er USAs mestselgende soloartist gjennom tidene. Framgangen har fristet mange til å følge i samme spor, men ingen slår originalen. Det er lett å forstå for dem som har vært på konsert med ham, og den utrolige stemningen kommer uvanlig bra fram på denne konsert-CD-en.

Entusiastisk publikum

Plata spenner over hele hans karriere. Siden det bare er fire år siden «Hits», kunne den for så vidt vært overflødig. Men - den har så mye av det andre liveplater mangler sårt, først og fremst et særdeles entusiastisk publikum. De er sterkt til stede i låter som «We Shall Be Free» og «Two Piña Coladas» og tar simpelthen over «Unanswered Prayers», «Friends In Low Places» og «The Dance». Det er unektelig spesielt når titusener spontant danner verdens største kor, mens helten kvitterer med et tørt «very cool». Han er vant til det.

Coverversjoner

Brooks skriver en del selv, men plukker også låter fra øverste hylle. Dessuten har han en evne til å gi andres låter nytt liv. Her er blant annet hans versjoner av Bob Dylans «To Make You Feel My Love» og Billy Joels «Shameless», mens Aerosmith-gutta Steven Tyler og Joe Perry er delaktige i «The Fever». Som hattekledd arenarocker er Brooks i en særklasse, og jeg tør utrope «Double Live» til en av årets beste liveplater.

Unanswered Prayers

Shameless