Allsang-kongen

Garth Brooks har både satt country på verdenskartet og vært sterkt delaktig i en utvanning av countrybegrepet. Og - gud bedre for en liveartist han er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det skader ikke at Brooks er både patriot, troende, sympatisk, sjarmerende og superkommersiell, ved siden av at han faktisk også er en utmerket vokalist.

Sånt blir man helt av i USA, der denne doble liveplata solgte én million eksemplarer på én uke. Brooks har hatt en eventyrlig suksess med sin blanding av country, pop og rock, og er USAs mestselgende soloartist gjennom tidene. Framgangen har fristet mange til å følge i samme spor, men ingen slår originalen. Det er lett å forstå for dem som har vært på konsert med ham, og den utrolige stemningen kommer uvanlig bra fram på denne konsert-CD-en.

Entusiastisk publikum

Plata spenner over hele hans karriere. Siden det bare er fire år siden «Hits», kunne den for så vidt vært overflødig. Men - den har så mye av det andre liveplater mangler sårt, først og fremst et særdeles entusiastisk publikum. De er sterkt til stede i låter som «We Shall Be Free» og «Two Piña Coladas» og tar simpelthen over «Unanswered Prayers», «Friends In Low Places» og «The Dance». Det er unektelig spesielt når titusener spontant danner verdens største kor, mens helten kvitterer med et tørt «very cool». Han er vant til det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer