Allsang med Elvis

VOSS (Dagbladet): Elvis Costello har en så diger produksjon, og samarbeider med så mange topputøvere fra hele spekteret av musikklivet, at det er fort gjort å glemme hvilken fabelaktig sanger og sceneskikkelse han er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men han minnet oss på det så det holdt under avslutningskonserten på Vossa Jazz i går, med og uten gitar og med gammelkompis Steve Nieve fra nyss avsluttede Attractions som en perfekt, akkordmeislende pianoakkompagnatør. Munter i replikken og morsom i mimikken, men først og fremst syngende egne og andres sanger med trøkk og innlevelse som en sulten London-gatesanger, drev Costello/Nieve et fullsatt hus opp i stående trampeklapp før den lille mannen tok vindjakka og gikk etter ca ti ekstranumre. - The Rolling Stones drar omkring med oppblåsbare damer. Pink Floyd har - passende nok - en oppblåsbar gris og U2 har McDonald'en sin og en diger TV-skjerm. Jeg har en lommelykt, sa Elvis i stummende scenemørke til en like svart sal, tente den og sang «Alison» i det spinkle skjæret.

Slik knyttet han debuten fra 1976 («My Aim Is True») opp til den foreløpig ikke utgitte «God Give Me Strength» fra det pågående samarbeidet med Burt Bacharach, fikk salen med på allsang i «Jackie Wilson Said», serverte «Veronica», «Accidents Will Happen» og «Watching The Detectives» og et dusin andre poplåter fra egen avling, og lurer du på hvordan biter av Roy Harper, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Van Morrison og David Bowie anno «Hunky Dory» høres ut i en og samme person, er svaret: «Omtrent som Elvis Costello.» Han og Nieve gjorde en fin «My Funny Valentine» også, men da hadde de allerede for lengst forsvart plassen på et festivalprogram som har kvalitet som viktigere kriterium enn jazzistisk renhetsgrad. # Terje Mosnes

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer