SNUR SVERIGE PÅ HODET: Marcus Gunnarsen og Martinus Gunnarsen, begge 14 år, er tvillinger fra Trofors i Nordland. Etter flere dramatiske konserter i Sverige den siste tida, setter «Allsång på Skansen» nå inn ekstra ressurser før kveldens konsert. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SNUR SVERIGE PÅ HODET: Marcus Gunnarsen og Martinus Gunnarsen, begge 14 år, er tvillinger fra Trofors i Nordland. Etter flere dramatiske konserter i Sverige den siste tida, setter «Allsång på Skansen» nå inn ekstra ressurser før kveldens konsert. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

«Allsång på Skansen» forbereder seg på mulig kaos

Marcus og Martinus spiller i Sverige i kveld. 

(Dagbladet): At to 14 år gamle tvillinggutter fra Trofors skulle skape hodebry for arrangørene av den svenske utgaven av «Allsang på grensen» i Stockholm, hadde nok få regnet med da popduoen Marcus og Martinus debuterte for få år siden.

Nå er imidlertid kvelden kommet, og gutta skal spille på det populære tv-programmet.

Svenske Dagens Nyheter melder allerede om at det er flere mennesker i publikum enn vanligvis, allerede fra da området åpnet i ti-tida i dag tidlig.

- Vi regner alltid med et ganske høyt trykk, men det er ventet at det blir mye folk her i kveld, forteller Per Rådelius, prosjektleder for SVT-programmet til avisa.

Det er satt inn mer sikkerhetspersonell enn vanlig, og sikkerhetsansvarlig Tobias Runnfeldt oppfordrer foreldre til ikke å la barna sine dra på konserten alene. Han påpeker også at politiet og SVT har samarbeidet for å gjennomføre kveldens konsert.

Det er ikke helt uten grunn at det nå settes inn ekstra tiltak for å forberede tvillingduoens besøk. Den siste tida har de også klart å opparbeide seg en solid fanbase i Sverige.

Da gutta spilte på Liseberg og Gröna Lund nylig vitnet flere om knuffing og uro blant publikum. Under konserten på Görna Lund satte tvillingene besøksrekord, og dørene til fornøyelsesparken måtte stenge tidligere enn noen gang før.

Som en konsekvens av dette ble konserten guttene egentlig skulle spille i Malmö på barnefestivalen Sommarlov den 15. juli avlyst. Bookingen ble kansellert fordi festivalen ikke kunne garantere for sikkerheten.

PR-ansvarlig for popduoen, Nina Thorsell i Sony Music Sverige, sa den gang at dette er uvanlig. Hun fortalte at dette viser hvor populære gutta har blitt på kort tid i Sverige.

De har også en fullstappet sommer med konserter her hjemme, med opptredener i alt fra Årdal til Tønsberg.

DIREKTE FRA SLETTA: Søndag fikk vi besøk av Marcus & Martinus og boybandet Suite 16 i DBTVs Norway Cup-studio. Få med deg minikonserten de holdt og artistenes beste sjekketips her. Video: DBTV Vis mer