Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Allsidige Rory

Rory Block (52) er den moderne dronningen av countryblues og en meget god slidegitarist - med en røff og særegen stil. Men det betyr ikke at hun har stivnet i et spesielt format.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aleine med sin akustiske gitar gjorde hun et meget bra inntrykk da hun endelig ble hentet til Notodden Blues Festival for to år siden. Og mens «Confessions Of A Blues Singer» (1998) var en akustisk countrybluesperle, har hun her blandet tradisjonelle låter og eget materiale med kjente coverlåter av folk som Al Green (en strålende versjon av « Tired Of Being Alone » ), Curtis Mayfield (en sjelfull «Fool For You» ) og Ashford & Simpson ( «I'm Every Woman» er et av platas høydepunkter og «Ain't Nothing Like The Real Thing» er en smakfull duett med Keb'Mo').

Andre gjester er Reverend Herb Sheldon, Paul Rishell og Annie Raines og Kelly Joe Phelps (duetten «Pretty Polly» i Rorys arrangement er liten perle).

Rory Block mikser soul, r'n'b, blues og gospel. Plata kunne derfor blitt både sprikende, ordinær og glatt - om det ikke hadde vært for at røttene er de samme hele veien og at Rory utnytter sin kraftige og mangefasetterte stemme for hva den er verdt.

Hun adopterer hver enkelt låt og gjør den til sin egen. Resultatet er ei annerledes, variert og likevel helstøpt plate fra Rory Block.

Hele Norges coronakart