Anmeldelse: Tove Lo - «Sunshine Kitty»

Alltid klar for å sjokkere

Tove Lo gjør fortsatt akkurat som hun vil, men er på sitt mest ekte når hun deler rampelyset med Kylie Minogue.

Foto: Island Records
Foto: Island Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Trangen til å stadig pushe grenser i en sjanger bygget på allmenn anerkjennelse kan fort bli pannesvettende kleint.

Jeg mener, hvor mye verdi ligger det egentlig i å være popens «alternative» alibi, når man annethvert år returnerer til samme gamle hitfarm for nytt radioføde?

For svenske Tove Lo har denne kreative balansen lenge vippet fram og tilbake med ujevnt resultat.

Alltid klar for å sjokkere, men hele tiden innenfor popmusikkens trygge rammer. Seksuelt utleverende ­i ei tid da offentlig eksponering av sex og kropp er like tabu som kneippbrød med gulost til frokost.

På én måte sier det kanskje mer om populærmusikken selv. En scene hvor trangen til et edgy og mørkt ytre image sjelden matches når det er på tide å gå i studio. Som å tonesette Die Antwoord med katalogen til Pink.

Karakteriseringer av Tove Lo som «Sveriges mørkeste pop-eksport» og «den tristeste jenta i Sverige» vitner derfor i beste fall om begrensede referanser.

Det 31-åringen riktignok kan skryte på seg, er å være en jævla bra refreng- og låtskriver. En evne hun utnyttet til fulle på «Blue Lips» (2017). Mindre farget av de repeterende blå tonelandskapene fra «Lady Wood» (2016), bar førstnevnte preg av en større type variasjon og lekenhet, som nå også vender tilbake på «Sunshine Kitty».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer