Ally kvinnefiendtlig?

- Ally er ikke dum

Ellen Moen, advokat

- Jeg har sett serien, men må innrømme at jeg ikke synes noe om den. Den er virkelighetsfjern og kjedelig. Kvinnefiendtlig? Da er den i så fall mannefiendtlig også. Den setter amerikanske advokater i gapestokken som aldeles latterlige figurer. Gutta er helt håpløse, og jentene er ikke stort bedre. Og når jobber de egentlig? De løper jo bare rundt i de små draktene sine og lager intriger... For meg er det en gåte at serien har så høye seertall. Jeg begriper det ikke. Den engasjerer ikke meg. Men de som skriver serien, har det sikkert fryktelig morsomt når de kan få skuespillere til å spille så fjollete. Nå har jeg sett flere episoder, fordi jeg tenkte at det kanskje var meg det var noe galt med, siden så mange andre tydeligvis liker serien... Jeg har virkelig prøvd, men lander på den samme konklusjonen. Men selv om serien ikke engasjerer meg, er det bekymringsfullt at serieskaperne får de kvinnelige skuespillerne til å slanke seg syke! Noen startet i serien med en ganske normal kropp, og nå er de nesten helt borte. Det bekymrer meg.

Kristin Moe, advokat:

Ally McBeal vekker ettertanke samtidig som det er underholdende. Hvorvidt serien stimulerer intellektet er vanskelig verken å bekrefte eller avkrefte. Men seriens budskap tror jeg kan gi de fleste en aha-opplevelse. Om en reflekterer videre etterpå er vel individuelt. En del av situasjonene som oppstår, som spiller på maktforholdet mellom menn og kvinner, seksualitet eller rett og galt, starter ofte veldig normativt, men snus fullstendig underveis. Dette tror jeg kan gjøre at seerne stiller spørsmålstegn ved egne normer, og kanskje se ting fra en annen side. Det er positivt. Det hender jeg kjenner meg igjen, slik som i forrige episode da Ally kjørte på en mann.

Jeg har også blitt truet av en fyr jeg ikke ville ha et forhold til, som mente jeg utnyttet hans følelser i forhold til meg.

Ally eksponerer en del følelser, både positive og negative, som kvinner i den alderen kjenner seg igjen i. Hun er et forbilde fordi hun er en frispiller. Hun er frisinnet i forhold til egne problemer, og tør være litt sprø og uforutsigbar som kvinne. Jeg tror også mange kjenner igjen Allys problemer i forhold til menn.

Ina Strømstad, dommerfullmektig, tidligere forsvarer for Veronica Orderud:

- Jeg ser ikke Ally McBeal så veldig ofte, men det jeg har sett har vært ganske underholdende. Jeg har ingen sterke meninger om serien, jeg tror vi bør ta det for det det er ment som: Underholdning. De som måtte mene serien er kvinnefiendtlig tror jeg har misforstått og tatt både tema og profilene i serien litt for seriøst. Samtidig tror jeg det er å overdrive motsatt vei å si at Ally er opplysende. Den juridiske virkeligheten i «Ally McBeal» er ganske fjern både fra den amerikanske og den norske. Jeg ser på Ally som en underholdende halvtime, og vet ikke helt hva vi skal kunne lære av det. Som jurist kjenner jeg meg ikke igjen verken i typene, sakene eller den juridiske virkeligheten.

ELLEN MOEN
KRISTIN MOE
INE STRØMSTAD