Ally spiser hjerne?

Jodie Foster har sagt nei til å spille FBI-agent Clarice Starling i oppfølgeren til «Nattsvermeren». Nå spekuleres det i hvem som kan følge i Fosters fotspor. Si din mening!

Etter Fosters avslag spekuleres det nå om hvem som kan erstatte henne, og om filmprosjektet blir noe av i det hele tatt.

Universal Pictures var overhodet ikke forberedt på et nei fra Foster, skriver den svenske avisa Expressen.

- Vi må bestemme oss i løpet av de to eller tre neste ukene, sier Stacey Snider for Universal.

Foster takket nei fordi prosjektet kolliderte med hennes planer om å redigere Claire Danes i filmprosjektet «Flora Plum». Foster var også misfornøyd med hvordan hennes rollefigur utvikler seg.

Skuespiller Anthony Hopkins mante fram skrekkblandet fryd hos publikumere verden over i rollen som kannibalen Hannibal Lecter. Han er fornøyd med manuset, og kommer til å spille også i oppfølgeren.

Filmprosjektet har vært omdiskutert helt fra bokversjonen ble sluppet. Amerikanske kritikere kalte boka for en «motbydelig smørje». Blant annet er det en scene der hovedpersonene spiser fersk menneskehjerne fra et levende offer.

Ifølge Entertainment Weekly har flere navn vært nevnt som som mulige rolleinnhavere: Helen Hunt (Mad About You, Livets lyse side), Angelina Jolie (Gia), Cate Blanchett (Elizabeth), Calista Flockheart (Ally McBeal) og Gillian Anderson (X-files).