Alnæs setter punktum

Etter seks års arbeid og tre tusen sider er Karsten Alnæs ferdig med sin maratonoppgave: Fortellingen om Norge fra urtid til nåtid. Men nå er han virkelig ferdig. Neste bind skal i hvert fall ikke han skrive.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag kommer femte og siste bind i Karsten Alnæs' norgeshistorie ut - et forlagsprosjekt som har vært en stor suksess for forlaget Gyldendal, Bokklubben nye Bøker og ikke minst Karsten Alnæs selv. Få forfattere kan drømme om å få fem bestselgere på rad - og det om samme tema.

- Hvordan fant du på å begynne med et slikt mammutprosjekt?

- Ideen kom fra Geir Mork, den. Han foreslo prosjektet, og det rørte nok ved forfengeligheten min. Jeg klarte vel ikke å skjule min entusiasme.

- Det var vel gjort noe tilsvarende i Sverige før?

- For så vidt, men den historien som ble skrevet i Sverige, var historien om konger og prinser, sladder og intriger rundt adelen. Den var morsomt turnert og en stor publikumssuksess. Jeg var helt klar på at dersom jeg skulle skrive «Historien om Norge», måtte det være historien sett nedenfra. Det skulle være vanlige menneskers historie, og en mentalitetshistorie. Jeg ønsket å skrive en hverdagens historie, om temaer som kropp, erotikk og seksualitet i de forskjellige tidsepoker.

- Hva var vanskeligst å skrive?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer