Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Alpha-folka»

Av George Bough og Helsa Amadi.

Skapernes beskrivelse:

«Alpha-Folka» er en serie laget for å påpeke livet til de vanlige folk som har ingen drømmer og fremtidsvisjoner utenom å eksistere.

Hovedpersonen er en oransje figur som heter Boo. Boo er basert på ideen av en cool cat. Han jobber som vaktmester for et leilighetskompleks der han selv bor gratis. Eieren av leilighetene er Carl, som har et veldig uprofesjonelt forhold med Boo.

Serien er basert rundt livet til Boo, Carl, Petter og Reza. Bussjåfør Petter er den dumme i gjengen og Reza er en iraner som har flyttet til Norge med kone og datteren sin og bytter jobb ofte. Det alle har til felles er deres sløve og late måte og leve på.

Alle er fornøyde med det kravløse livet de lever. Boo er den smarte i gjengen og har doktorgrad som han ikke snakker om eller verdsetter, men gjennom historien ser vi hint av intelligens med hans sarkastiske og dype kommentarer om livet. Selv om Boo er verdens verste vaktmester, er han en del av det lille samfunnet og ingen klager på den dårlige jobben han gjør.

Dette er en serie som har et begynnelse og slutt der vi ser forandringer i karakterene, spesielt Boo. I begynnelsen er han den smarte blant de simple folka som ikke har noe utdanning.

Dette får ham til å innse at han kanskje hører mer hjemme med dem som har utdanning - og han bestemmer seg for å bli en professor på et universitet. Det tar ikke lang tid før han realiserer at folk med utdanning er ikke noe særlig smartere.

I fremtiden ser vi «Alpha-Folka» bli utviklet til en bok der striper, tegneseriesider, illustrasjoner og litteratur tekst blir blandet for å fortelle en rik historie på en måte som passer fortellingen best.

Les også de andre semifinalistene:

«Tiende sirkel»
Av Bård Lilleøien.

«Syntax Error»
Av Eirik Hitland Johannessen.

«TrendZ»
Av Bodil Revhaug.

«Paradis»
Av Einar Lunden.

«Ida Gylff»
Av Eirik Andreas Vik.

«Bøllefrø»
Av Henry Bronken.

«Gele»
Av Ida Eva Neverdahl.

• Les også forrige ukes seks semifinalister.

image: «Alpha-folka»
image: «Alpha-folka»