HEFTIG DUELL: Høydepunktet i den nye episoden er kampen mellom «The Mountain» og «The Red Viper», som avgjør Tyrion Lannisters skjebne.
HEFTIG DUELL: Høydepunktet i den nye episoden er kampen mellom «The Mountain» og «The Red Viper», som avgjør Tyrion Lannisters skjebne.Vis mer

Alt ble snudd på hodet igjen i gårdagens spektakulære «Game of Thrones»-episode

Vi oppsummerer. NB! Her er det store plottavsløringer!

(Filtermagasin.no): De fleste fikk forhåpentligvis med seg at amerikanerne hadde frihelg i forbindelse med «Memorial Day»-feiringen forrige uke, så det ble dermed heller ingen «Game of Thrones»—recap.

Martin Bergersen kompenserte heldigvis så til de grader med en grundig recap av «The Dog Who Saved Christmas».

Spoiler: hunden reddet julen, og nå prøver The Viper å redde livet til Tyrion Lannister. Pow, elegant overgang.

Blir en del spoilers her, også. Bare så det er sagt.

Nådestøtet
1. Wildlingene angriper Mole's Town, og slakter alle innbyggerne bortsett fra Gilly og babyen hennes. Neste stopp på drapsturneen: Castle Black og Muren. Noe som betyr at vi kan belage oss på en kamp mellom drøyt hundre Nattvoktere, og drøyt hundre tusen wildlings.

2. Ser Jorah Mormonts (Iain Glen) fortid som spion for evnukken Varys ble endelig avslørt, og dragemoren Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) var ikke særlig glad. Fremfor å hugge hodet av ham og slenge det i Slaver's Bay, nøyde Dany seg med å bannlyse Jorah — og sendte ham slukøret i retning King's Landing. Vel, han har i det minste en benådning i innerlommen.

3. Ramsay Snow (Iwan Rehon) klarer å beleire Cailin med hjelp av stakkars Theon Greyjoy (Alfie Allen), og flår de stakkars soldatene som overgir seg. Som belønning får bastarden Ramsay æren av å være sin fars sønn, og kan nå titulere seg som Ramsay Bolton. Stas.

4. Da vi sist så Petyr «Littlefinger» Baelish (Aidan Gilen) dyttet han den plagsomme kona Lysa Arryn rett ut av Månedøren, og nå hevder han at hele greia var et tragisk selvmord. Lillefinger slipper unna med drapet, også — takket være vitnemålet til Sansa Stark (Sophie Turner). Hun begynner for første gang å ta kontroll over sine omgivelser, og er trolig den eneste personen i Westeros som kan utnytte Lillefinger til sin egen fordel.

5. Etter en sesong med vandring i farefullt terreng ankommer Arya Stark (Maisie Williams) og Sandor «The Hound» Clegane (Rory McCann) endelig The Eyrie. Litt dumt at kommer frem tre dager etter at tante Arryn fløy ut av Månevinduet, noe som får Arya til å bryte ut i hysterisk latter. Første gangen vi har sett henne le skikkelig siden første sesong, tror jeg.

6. Vi får vite at Tyrion (Peter Dinklage) i en periode under oppveksten var veldig fascinert av den psykisk utviklingshemmede nevøen Orson Lannister, som viet livet til å knuse biller med en stein. Denne blomstrende monologen kan bety så mye. En metafor på hvordan George R.R. Martin dreper figurene sine? Kanskje en liknelse som beskriver livet i Westeros — eller muligens en anekdote som understreker at Tyrion er en egentlig er en godhjertet, sensitiv sjel som ikke engang kan skade et insekt. Fritt valg.

7. Tyrions «Trial by Combat» ble en gladiatorkamp mellom jevnbyrdige motstandere. Oberyn «The Red Viper» Martell (Pedro Pascal) dominerte de første rundene med stor selvtillit og hvilepuls.

Gregor «The Mountain» Clegane (Hafpor Julius Björnsson) slo uventet tilbake i siste minutt, noe som ledet til en av de mest brutale øyeblikkene i hele serien. Knuste tenner. Tomler stukket i øynene, og hele fjeset knust som en overmoden melon. Farvel The Viper. Hello darkness, my old friend. Dårlige framtidsutsikter for Tyrion, som nå er dømt til døden.

Les en lengre versjon av ukens recap hos Filter!