Alt brøt sammen da hun fortalte at hun var forelsket i ei jente

Gripende selvbiografi om oppvekst i fundamentalistisk kristent hjem.

TØFF OPPVEKST: Jeanette Wintersons roman handler om en arbeiderklassejente som vokser opp i en fundamentalistisk gammeltestamentlig familie, der nestekjærligheten blir satt på mildt sagt harde prøver når hun forteller sin mor at hun er forelsket i en annen jente. Foto: FORLAGET OKTOBER
TØFF OPPVEKST: Jeanette Wintersons roman handler om en arbeiderklassejente som vokser opp i en fundamentalistisk gammeltestamentlig familie, der nestekjærligheten blir satt på mildt sagt harde prøver når hun forteller sin mor at hun er forelsket i en annen jente. Foto: FORLAGET OKTOBER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Å bli adoptert av «feil» menneske, som mener at hun selv har fått «feil» barn, kan ikke være lett. Og dette er grunnlaget for historien om Jeanette Wintersons barndom, i et fundamentalistisk kristent hjem. Hun har en klin sprø tyrannisk mor som tolker verden i apokalyptiske termer, pugger gammeltestamentet og låser barnet hun har ansvar for ute — eller i kullkjelleren — om natten.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer