«Alt en jente kan ønske seg»

Mer substans enn et søkende tenåringshjerte.

FILM: Mange vil nok feie komedien «Alt en jente kan ønske seg» unna som en ren bagatell. Noen tenåringsjenter kommer til å elske den. Sånn er det med florlette filmer om rosa ungdom i ferd med å bygge opp selvbildet.

Amerikanske Daphne leter etter sin ukjente far, og finner ham på ministerpost i England. Han heter lord Henry Dashwood (Colin Firth fra «Bridget Jones\' dagbok»), og skal øyeblikkelig stille til valg som statsministerkandidat. Dermed blir spørsmålet om Henry velger å akseptere datteren, eller skyve henne ut i kulda, slik den onde stemoren ønsker.

Deler av tematikken er hentet fra Askepott og liknende eventyr, men filmen rommer også følelser som mange skilsmisse- og adoptivbarn ganske sikkert vil kjenne seg igjen i.

Stjerneskuddet Amanda Bynes (Daphne) bidrar med stoff til å fôre en del tenåringsdrømmer, mens de britiske kvalitetsskuespillerne, med Eileen Atkins i front, serveres sjarmerende spissfindigheter og sylskarp selvironi.

Kulturkonflikten mellom England og USA er tatt på kornet, selv om det virker litt for enkelt å sette uptight engelsk overklasse opp mot frigjorte amerikanere. I denne kampen må jo USA vinne.