Mads Mikkelsen

- Alt er borte

Den danske skuespilleren Mads Mikkelsen avslører at han ikke har hatt én skuespillerjobb siden coronakrisa inntraff.

<strong>RAMMET:</strong> - Jeg har ikke laget noe siden det starta. Alt har røket nå, sier skuespiller Mads Mikkelsen om coronakrisa. Foto: Vianney Le Caer / REX / NTB
RAMMET: - Jeg har ikke laget noe siden det starta. Alt har røket nå, sier skuespiller Mads Mikkelsen om coronakrisa. Foto: Vianney Le Caer / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden mars har Dagbladet satt søkelyset på hvordan kunstnere, musikere, eventbransjen og kulturlivet for øvrig rammes av coronakrisa.

Ikke minst rammes skuespillerne - og ikke bare i Norge.

Det kommer tydelig fram i en prat danske Ekstra Bladet slo av med skuespiller Mads Mikkelsen under gallapremieren for hans nyeste film «Druk».

Mikkelsen er internasjonalt kjent for roller som Bond-skurk i «Casino Royale» (2006) og kannibalen Hannibal Lecter i serien «Hannibal». I fjor var han blant annet å se i filmen «Arctic».

Den siste tida har imidlertid jobbmulighetene forsvunnet, skal vi tro Mikkelsen. Han forteller den danske avisa at alt av arbeid er avlyst på grunn av coronakrisa.

- Jeg har ikke gjort noe siden det starta. Alt er borte nå, så jeg venter bare på at alt åpner igjen, sier han til Ekstra Bladet.

- Katastrofe

På spørsmål om hva han gjør dersom krisen ikke begynner å avta før til neste år, svarer han:

-Ja, det ville vært en katastrofe.

Han har for øvrig ikke noe å klage på, mener han, og viser til at han klarer seg økonomisk - og holder seg sysselsatt med idrett og litt «bygging og saging».

Hvilke prosjekter det er som har røket, vil han ikke avsløre.

Krisa har tidligere rammet skuespilleren da den 73. Cannes-festivalen ble avlyst. I juni kom det fram at danske «Druk» var blant filmene som skulle vært vist. Det skrev danske DR Nyheder.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 03.03.2014 Den tradisjonsrike filmprisen ble delt ut i Hollywood i natt. Mikkelsens film Jakten var nominert i kategorien for beste fremmedspråklige. Video: Scanpix Vis mer

- Absurd

Mikkelsen er langt ifra den eneste skuespilleren som fortviler. Tidligere har Dagbladet skrevet om kulturbransjen i Bergen, hvor flere reagerte i kjølvannet av strenge coronarestriksjoner.

Tirsdag 8. september gikk byen i rødt. I ti dager etterpå ble publikumsgrensen på 200 senket til 50.

- Det oppleves som absurd at vi må begrense publikum til 50 personer i ti dager. Til dags dato er det ikke blitt påvist smittet på kulturarrangement i Bergen, hevdet skuespiller Bjarte Hjelmeland overfor Dagbladet dagen etter.

Skuespillerkollega Helge Jordal stilte seg kort tid etter bak kritikken.

- Det kan virke litt hysterisk. Det er ingen eksempler på smitte i teater og kino. Vi har jo vært flinke, samtidig som det er oss i kulturbransjen som har lidd mest. Det føles som om vi må betale en høy pris, sa han til Dagbladet.

- Alvorlig situasjon

I en e-post til Dagbladet skrev byråd for kultur, mangfold og likestilling, Katrine Berg Nødtvedt (MDG), at kommunen innførte tiltakene på bakgrunn av den «alvorlige situasjonen» og de smittevernfaglige rådene som var blitt gitt.

- Erfaringer viser at faren for spredning av viruset er større der en stor andel mennesker befinner seg samme sted over noe tid, skriver Nødtvedt

Hun var imidlertid enig med kulturlivet i én ting:

- Vi kan sammen gjerne utfordre nasjonale helsemyndigheter på om ikke det er mulig å differensiere mellom for eksempel større og mindre lokaler. Dette vil vi følge opp videre i vår dialog med helsemyndighetene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer