- Alt er løgn

Michael Jackson hevder han sitter på videoer som beviser at det famøse tv-programmet om ham bare er løgn. Journalisten bak programmet er tilbudt titalls millioner kroner for å lage fjernsyn i USA.

Da den britiske journalisten laget skandaleprogrammet om Michael Jackson hadde han levd sammen med Jackson og familien hans på ranchen Neverland i åtte måneder. Dokumentaren «Living with Michael Jackson» skal sendes på TVNorge senere i år, og er allerede sett av over 40 millioner mennesker i Storbritannia og USA.

I programmet hevder Michael Jackson at han ikke har tatt plastiske operasjoner for å forandre utseendet sitt, og at han ble slått med jernrør av sin far som liten. Kongen av pop befant seg i et underlig lys igjen, og journalist Martin Bashir ble genierklært.

Bashir har også laget de høyprofilerte dokumentarene om Lady Diana, Louise Woodward (som ble dømt for mishandling og drap på et lite barn hun passet som au-pair i USA), og guttene som er tiltalt for å ha drept den svarte tenåringen Stephen Lawrence i London.

Har egen video

Nå hevder Michael Jackson gjennom produksjonsselskapet sitt at han ble misbrukt av Bashir. Jackson hevder at produktet som ble vist på tv er diametralt forskjellig fra det Bashir ga uttrykk for at han kom til å lage.

Jackson har klaget Bashir inn for to uavhengige kringkastingsnemder i Storbritannia. Han hevder han kan bevise at Bashir fremsto på en helt annen måte i intervjusituasjonene, og at han har misbrukt den tilliten han ble vist.

Parallelt med kamerateamet fra Storbritannia filmet Jacksons egen kameramann det samme som Bashir og hans folk. Det er disse opptakene som ifølge Jackson beviser at virkeligheten er en annen enn den som ble vist på fjernsyn.

- Granada (fjernsynsselskapet) har gjennom bruk av voice-overs, kryssklipping, og gjennom spørsmålstillingene behandlet meg på en urettferdig måte. De har gitt seerne inntrykk av at jeg har oppført meg utilbørlig overfor barna, sier Jackson til CNN.

Forrådt

Jackson reagerer spesielt på måten Bashir rakket ned på ham som far, og at han trakk fram pedofilianklagene fra 1993. Han hevder Bashir ble så rørt av Jakcsons egenskaper som far at Bashir sa han hadde nesten begynte å gråte.

- Jeg føler meg mer forrådt enn noen gang før av en person som ble kjent med mine barn, ansatte og meg, og som jeg ga en plass i hjertet mitt og fortalte sannheten. Denne personen ofret tilliten jeg ga ham og produserte et forferdelig og urettferdig program, sier Jackson til CNN.

Suksess for Bashir

Men Martin Bashir har oppnådd vanvittig berømmelse etter det avslørende programmet. Ifølge den britiske avisa The Observer er Bashir tilbudt en avtale med den amerikanske fjernsynsstasjonen ABC. Avtalen skal være verdt titalls millioner kroner.

- Jeg kan forstå at de har kommet med tilbudet, spesielt etter den enorme oppmerksomheten programmet om Michael Jackson fikk der, men egentlig liker ikke det amerikanske publikummet dyptpløyende intervjuer som Martin er best på, sier en ikke navngitt kollega av Bashir til avisa.

Flere av kollegene de har vært i kontakt med hevder at det ikke kommer på tale for Bashir å slå til på tilbudet som umiddelbart gjør ham til mangemillionær.

- Det er et fantastisk tilbud, men Storbritannia er hjemmet hans, og han føler ikke for å forlate det nå, sier en annen.

- I bunn og grunn er han er erkeengelsk gentleman, sier kollegaen.

Det spørs om Michael Jackson er helt enig i det.

IKKE SÅ HJERTELIGE VENNER LENGER: Martin Bashir, til venstre, og Michael Jackson er ikke akkurat perlevenner etter dokumentaren Bashir laget om Jackson har skapt storm i Storbritannia og USA.