Alt er til salgs

Tangens drømmeseminar er et eksempel på pengenes makt.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ansettelsen av Nicolai Tangen som den nye oljefondssjefen har skapt mye debatt, men det er til tider vanskelig å skille skitt fra kanel. En kan si mye om Tangens «drømmeseminar» i Philadelphia, men hittil ser det ut til at Tangen har sitt på det rene.

Tangen er god for sju milliarder kroner og har brukt en brøkdel av dette på det han anser som et «drømmeseminar». Hit inviterte han 150 «ressurspersoner», hvorav 30 av dem er norske venner og bekjente. Flere av dem har blitt påspandert tur-retur på privatfly og full bevertning, visstnok til en kostnad på 160.120 kroner per hode.

Flere har trukket linjer mellom seminaret og at Tangen fikk jobben som oljefondssjef. Men det virker konspiratorisk å tro at Tangen har laget et påkostet seminar med den hensikt å skaffe seg jobb i oljefondet. Ei heller er det rimelig å tro at seminaret har sikret ham jobben i Oljefondet.

Betyr det dermed at filosof Henrik Syse har rett i at seminaret og dens blanding av folk «er helt uproblematisk etisk sett»? Jeg tror ikke det. Det Tangens seminar minner oss på er at penger tilsynelatende kan skaffe deg tilgang til alt. Det skyldes ikke minst at selv de «beste blant oss» er svake for smiger, penger og tilgang til eksklusive klubber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer