DEBATT

Alt er tilgitt

Etter forsiden på neste utgave av Charlie Hebdo bør også muslimer som er blitt såret av tidligere karikaturer, si: Kjære Charlie — alt er tilgitt.

MORGENDAGENS FORSIDE: Charlie Hebdos svar bør være til inspirasjon for oss alle, skriver artikkelforfatteren. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MORGENDAGENS FORSIDE: Charlie Hebdos svar bør være til inspirasjon for oss alle, skriver artikkelforfatteren. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Et blad jeg må innrømme jeg aldri hadde hørt om tidligere, er i løpet av uken blitt allemannseie. Med sine til tider ondsinnede og til tider svært treffende tegninger om profeter, helligdommer og ingenting har de provosert, hånet og latterliggjort det aller meste — og til slutt betalt den høyeste pris for det. Skutt!

Jeg er Charlie! — det har vært omkvedet denne uken. Men det har vært lett å være Charlie denne uken!

Verden er full av hykleri. Og sist ukes hendelse i Paris har i all sin tragedie klart å lokke frem mye av det hykleriet vi daglig ser og opplever rundt oss, uten å egentlig tenke noe særlig på det. Statsledere som ikke vegrer seg for å fengsle sine meningsmotstandere, gikk først i solidaritetsmarsjen i Paris. Land som pisker med den ene armen, har hevet pennen med den andre. Partiet som var i mot å oppheve blasfemiloven i Norge, har skreket høyest om ytringsfriheten og blasfemiens nødvendighet som en grunnpilar i det røde, hvite og blå. Egypts president Al-Sisi fengsler og stempler en hel bevegelse som terrorister, ingen hever pennen, USA president sammenlikner en varsler med den største terrorist, mens alle er ivrig opptatt av å være Charlie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.