Anmeldelse: Aurora - «The Gods We Can Touch»

Alt faller på plass

Guddommelig vakkert fra Aurora.

KARRIEREBESTE: Aurora Aksnes gir i morgen ut sitt tredje eller fjerde album, alt etter hvordan man teller, og kan notere seg for karrierebeste. Om kort tid legger hun etter planen ut på en lengre turné med 45 konserter i de store byene i Europa og USA. Foto: Petroleum Records
KARRIEREBESTE: Aurora Aksnes gir i morgen ut sitt tredje eller fjerde album, alt etter hvordan man teller, og kan notere seg for karrierebeste. Om kort tid legger hun etter planen ut på en lengre turné med 45 konserter i de store byene i Europa og USA. Foto: Petroleum Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Aurora Aksnes fra Os utenfor Bergen er bare 25 år gammel, men låtene hennes har en milliard avspillinger på strømmeplattformene og platesalget har passert millionen. Det skjer ikke om du ikke har et særpreg og et sterkt uttrykk. Og så hjelper det å være litt sær også!

Aurora har store doser av alt dette, og det har gjort henne til stjerne i løpet av de snart sju åra siden ep-debuten «Running With The Wolfes». Dessuten inspirerte hun Billie Eilish, nå superstjerne, til å starte med musikk som tenåring, og Katy Perry er uttalt fan.

«The Gods We Can Touch» var opprinnelig satt opp på en tidligere release, men ble utsatt da «Runaway» fra albumdebuten, en sang hun begynte å skrive som elleveåring, overraskende trendet på TikTok med 300 millioner seere daglig. Det ga rom for ytterligere to låter på et album som nå teller 15.

Greske guder

På albumdebuten «All My Demons Greeting Me As A Friend» (2016) så hun innover. Det todelte andrealbumet «Infections Of A Different Kind - Step 1» (2018) og «Different Kind of Human - Step 2» (2019) handlet om å se utover - og finne ut om du kan gjøre noe for verden. På tredjealbumet ser hun oppover, til gudene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer