Prioriterer skoletilbud: For Eide kommune skal skoletilbudet være en av de viktigste velferdstjenestene, skriver Egil T. Ekhaugen. Foto: Privat.
Prioriterer skoletilbud: For Eide kommune skal skoletilbudet være en av de viktigste velferdstjenestene, skriver Egil T. Ekhaugen. Foto: Privat.Vis mer

Alt for mange elever er i gruppen «under kritisk nivå»

Våre skoler har tre lærerstillinger færre enn nivået til sammenlignbare kommuner.

Meninger

For Eide kommune skal skoletilbudet være en av de viktigste velferdstjenestene. Gjennom ti års skolegang gir vi våre barn grunnlaget for videre skolegang på videregående, høgskoler og eventuelt universiteter. Gjennom grunnskolen skaper vi en vesentlig del av elevenes voksenliv.

Målinger har vist oss at alt for mange elever i Eide-skolene er i gruppen «under kritisk nivå». Elever fra Eide har 11 prosent større risiko enn fylkesgjennomsnittet for ikke å fullføre videregående skole. Som ordførerkandidat lover jeg at vi skal sette inn tiltak for å løfte de elevene som ligger etter med lesing, skriving og regning. Vi må gi lærerne bedre tid til elevene. Våre skoler har tre lærerstillinger færre enn nivået til sammenlignbare kommuner. Kommunalrapport har igjen rangert kommunene etter kvalitet og plassert Eide på 391. plass. Blant fylkets 36 kommuner er Eide fortsatt rangert helt sist.

Vi har hatt en god og trygg eldreomsorg i Eide kommune. At vi har hatt, og langt på vei fortsatt har, en god eldreomsorg, er ikke på grunn av politiske vedtak. Det er heller til tross for vedtak i kommunestyret. Det er våre flinke og samvittighetsfulle ansatte og ledere i institusjonene og hjemmebaserte tjenester vi kan takke for nivået på tjenestene.

Det er dokumentert at politikerne ikke har tatt høyde for å dekke opp utfordringene som alt er kommet innenfor eldreomsorgen. I de siste åtte årene har ikke kommunestyret bidratt med noe for å støtte opp om det arbeidet de ansatte gjør hver dag. Kommunestyret har brukt ostehøvel til å redusere budsjettene. Hjemmesykepleien har utfordringer med økningen av demente som bor hjemme og stadig økende vekst av personer som trenger tjenester.

Innfarten til Eide sentrum skjemmes av det stygge bygget som Eide Auto flyttet fra for 25 år siden og som kommunen har overtatt. Dette området kan utvikles til noe positivt med boliger og næringsvirksomhet.

Jeg gir innbyggerne tre løfter som jeg vil gjennomføre hvis jeg blir ordfører etter valget:

• Opprette tre nye lærerstillinger.

• Øke bemanningen i hjemmesykepleien og opprette dagsenter for demente.

• Gamle Eide Auto skal rives innen utgangen av 2016 og området skal utvikles til noe positivt.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.