Alt går til helvete på denne filminspillingen

Mer Hollywood-meta blir det ikke.

(Dagbladet.no): I kveld har «Tropic Thunder», med Ben Stiller, Robert Downey jr. og Jack Black, premiere på norske kinoer.

Filmen er en satirisk komedie om en gjeng bortskjemte Hollywood-drittsekker som skal lage den ultimate Vietnam-filmen. Veldig meta, med andre ord.

Men nå tar vi metanivået enda et skritt videre. Her publiserer vi nå en halvtimes tulledokumentar om innspillingen, kalt «Rain of Madness». Filmen er et innblikk bak kulissene på filmsettet - der absolutt alt som kan gå galt går galt.

- DVD-ekstramaterialet på krigsfilmer er ofte endeløse. Ofte fremmer de et arrogant syn om at det å lage film kan sammenliknes med en krig. Noe som selvsagt bare er tull, sier manusforfatter Justin Theroux.

«Rain of Madness» er en parodi på den legendariske dokumentaren «Hearts of Darkness: A Filmmaker\'s Apocalypse», som Eleanor Coppola lagde om «Apocalypse Now».

Den er også tungt inspirert av «Spinal Tap».

Her møter vi Justin Theroux i rollen som den dokumentarfilmskaperen Jan Jürgen - en Hollywood-kritisk tysker som akter å avsløre studiosystemets falskhet.

Du får også se Jack Black som prompende narkoman, Ben Stiller som tilbakestående og Robert Downey jr. som lar seg operere for å bli afroamerikaner - og alle bidrar til at innspillingen går fullstendig ad undas.

Alt går til helvete på denne filminspillingen

Bakomfilmen kommer også til å bli med på den kommende dvd-utgivelsen av filmen.

«Tropic Thunder» fikk for øvrig terningkast fire av Dagbladets anmelder.