Alt godt

Nesten for mye av det gode på Cases fjerde studioalbum.

CD: På de tre første låtene høres «Fox Confessor Brings The Flood» ut som årets album. Det begynner med «Margaret vs. Pauline» med Garth Hudson på støvete piano, fortsetter med «Star Witness» , en rolig sak i 6/8 med vispetrommer, og bare «hold on, hold on»-refrenget på (overraskelse!) «Hold On, Hold On» , er verdt plata alene.Så stopper det brått opp.

Country noir

«Fox Confessor» er Neko Cases (f.1970) fjerde studioalbum, i tillegg har hun gitt ut en liveplate spilt inn på veien med The Sadies og en ep spilt inn på hennes eget kjøkken. Dessuten er hun med i Vancouver-supergruppa The New Pornograhers, som har gitt ut tre album. Hun har en av beste stemmene innenfor alt-countryen, klar og kraftig, langt fra den hviskende stilen mange sangere/låtskrivere legger seg på. På «Fox Confessor» samarbeider hun igjen med folk fra Calexico og Giant Sand, og resultatet er ei seigtflytende, storslått og mørk plate med Cases stemme lengst framme, i sjangeren noen har valgt å døpe country noir .Men fra spor fire, «A Widows Toast», som er lag på lag med vokal over loopet gitar, tar estetikken overhånd. Det litt for fyldige kompet og den litt for twangy gitaren inntar førersetet.

Stemmen

Cases låtskriving påkaller rett og slett ikke like stor oppmerksomhet som vokalen hennes. Men så lenge den stemmen er der, et sted i mørket, kan det aldri bli dårlig.