ARKTIS-KAMPANJE:  Forfatteren Karl Ove Knausgård er en av en rekke kulturpersonligheter som har signert et opprop mot oljeleting i Arktis. . Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
ARKTIS-KAMPANJE: Forfatteren Karl Ove Knausgård er en av en rekke kulturpersonligheter som har signert et opprop mot oljeleting i Arktis. . Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

- Alt handler om grådighet. Det er en jævla skam

Knausgård skjeller ut Norge i britisk storavis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Forfatteren Karl Ove Knausgård har engasjert seg i kampen mot oljeleting i Arktis.

I et intervju med den britiske avisa The Guardian langer han ut mot «de kortsiktige og idiotiske» planene.

- Norge er et av de rikeste landene i verden - alt handler om grådighet, og det er en jævla skam, sier Knausgaard til avisa.

Knausgård er en av flere kjente kulturpersonligheter som har skrevet under på oppropet «Stopp grunnlovsstridig oljeleting i Arktis».

Han sier en følelse av maktesløshet gjorde at han snudde ryggen til miljøødeleggelser, men at oljeletingen i Arktis har fått ham til å endre holdning.

- Arktis er et av områdene som fortsatt står uberørt. Det er et svært sårbart område, og jeg hadde aldri trodd at min regjering ville gjøre noe sånt som dette. Korttenktheten og idiotiet rundt dette gir meg lyst til å gråte.

Oppropet, som ble publisert i Dagsavisen i slutten av april, er signert av over 200 kulturpersonligheter, blant andre Knut Nærum, Susanne Sundfør, Espen Beranek Holm, Morten Traavik og Petter Næss.

«Underskriverne krever at regjeringen avlyser 23. konsesjonsrunde, og vil støtte et klimasøksmål mot den norske stat dersom de utlyste blokkene tildeles», heter det i oppropet. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer