DEBATT

Alt Heggdal bringer til torgs er «dikt og forbannet løgn»!

Å motsette seg frislipp av genmodifiserte planter er ikke anti-vitenskap. Tvert imot!

SLÅR TILBAKE: Tidligere daglig leder og forskningsdirektør ved GenØk kommer her med et omfattende tilsvar til Dagbladet-spaltist Øystein Heggdal i debatten om risiko ved genmodifisering. På bildet injiseres en plante med en bakterie i forskningsøyemed.
SLÅR TILBAKE: Tidligere daglig leder og forskningsdirektør ved GenØk kommer her med et omfattende tilsvar til Dagbladet-spaltist Øystein Heggdal i debatten om risiko ved genmodifisering. På bildet injiseres en plante med en bakterie i forskningsøyemed. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Er det sant, som Øystein Heggdal hevder, at GenØk er en marginalisert stiftelse ved iskanten, som leverer anti-vitenskap, og null eller negativ kunnskap?

Øystein Heggdals omfangsrike debattinnlegg 11. oktober og ”spaltist”-bidrag 16. november inneholder imponerende mange unøyaktigheter, misforståelser, omtrentligheter og det som verre er. Han skriver om GenØks historie og virksomhet uten overhode å ha realitetssjekket sine formodninger, antagelser og vrangforestillinger. Jeg var selv sentral i denne historien helt fra før starten i 1998 og inntil jeg avsluttet mitt arbeidsforhold til GenØk ved utgangen av 2014. Fra historiens begynnelse, da jeg var en av GenØks gründere til utgangen av 2010 ledet jeg GenØks faglige virksomheter.

Ifølge Heggdal har jeg følgelig vært direkte ansvarlig for å utvikle det Heggdal karakteriserer som ”parallell-vitenskap”, ”negativ kunnskap”, ”null kunnskap” og så videre. Jeg har altså misbrukt mine medborgeres skattepenger. I tillegg beskylder han meg for å være ansvarlig for ”en sultkatastrofe av bibelske proporsjoner” i Zambia, samt for å ha opptrådt fullstendig uvitenskapelig i forbindelse med en ”bioteknologi-konferanse i Malaysia”, hvorved jeg skapte ”hysteri på Filipinene” (Heggdals stavemåte). I tillegg kommer Heggdal med ærekrenkende, ondskapsfulle og totalt løgnaktige karakteristikker av modige, høyt kompetente forsker-kolleger i inn- og utland. Alt Heggdal bringer til torgs er ”dikt og forbannet løgn”!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.