DEBATT: Erna Solberg svarer på spørsmål om Sylvi Listhaugs uttalelse om at man må sette menneskerettighetene til side, dersom det går utover norske borgere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Stortingsvalget 2017

Alt kan skje med daglige sendinger fra Dagbladets valgbod

Duket for store navn og hete debatter.

(Dagbladet): Valgkampen tilspisser seg. Mandag startet Dagbladets valgbod de daglige sendingene som skal foregå fram til valget, i hovedsak fra kl 11-15.

Først ut var statsminister Erna Solberg, i tiden fram til 11. september skal samtlige partiledere innom for utspørringer og debatter.

Med fire timers sendinger blir det anledning til å gå i dybden i større grad enn det TV-kanalenes valgdekning ofte kan gjøre. På debattmenyen står blant annet innvandring, samferdsel, skole og miljø.

UTSPØRRING: Krfs partileder Knut Arild Hareide blir stilt en rekke spørsmål under dagens valgbodsending. Vis mer

- Det kan bli spennende når Sylvi Listhaug og Knut Arild Hareide skal debattere invandring i morgen klokka 11, sier ansvarlig for Dagbladets valgbod Anders Holth Johansen.

Høy temperatur på direkten

Også ved forrige Stortingsvalg og ved kommune- og fylkestingsvalget for to år siden hadde Dagbladet valgbod med tv-sendinger fra plassen utenfor Stortinget.

Mye av det daglige innholdet blir direktesendt, noe som tidligere har vist seg å få opp temperaturen.

Første gang Frps Per Sandberg skulle i Dagbladets valgbod, stormet han ut før flyktningdebatten startet - fordi det musikalske innslaget før debatten var sangen «Noen å hate».

Ved en annen anledning ble stemningen så opphetet mellom Rødt-leder Bjørnar Moxnes og arbeidsminister Robert Eriksson at programlederne nesten fryktet håndgemeng.

At Dagbladets valgsendinger foregår utenfor Stortinget, bidrar til en annen tilstedeværelse enn studiobasert valgdekning.

- Settingen på Eidsvolds plass skaper en åpen ramme der publikum kan delta, både som tilhørere og ved å stille spørsmål, sier Johansen.

Politikk og underholdning

Programledere er Dagbladets Linn Kongsli Hillestad og Martine Aurdal, mens Marie Simonsen leder utspørringene sammen med Aurdal. I tillegg blir det både interne og eksterne eksperter som kommenterer det som skjer foran kamera.

Blant gjestene som skal få kjørt seg den neste uka er Terje Søviknes, Trine Skei Grande og Trygve Slagsvold Vedum. Mandag blir det skoledebatt mellom Audun Lysbakken og Torbjørn Røe Isaksen, tirsdag klimadebatt mellom Nina Jensen i WWF Verdens naturfond og tidligere Ap-politiker Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass.

Dessuten får vi underholdning fra etablerte artister såvel som uventede oppdredener fra de partipolitiske rekker. MGP-junior-vinnerne Vilde & Anna og Spellemann-vinnerne The Switch er noen av de som står på programmet.

På spørsmål om hvilket tema som har fått for lite oppmerksomhet i valgkampen, trekker Johansen fram endringene i arbeidslivet:

- Lavterskelyrker er i stadig større grad utsatt for robotisering. Samtidig har vi et stort frafall av unge menn fra videregående. Det er ikke gitt at disse kan kjøre buss eller jobbe i butikk om 5-10 år. Hvilke jobber blir det for dem? Dette er noe som fortjener å trekkes fram i den politiske debatten.

Alle innslag vil bli sendt live på DBTV. Du kan også følge med på det som skjer foran og bak kameraet i valgboden ved Stortinget.